transport public

Marți 12 iulie a fost o zi extrem de importantă pentru viitorul transportului public din Pitești. Nu mai puțin de trei contracte pentru modernizarea transportului public din municipiu au fost semnate la Primăria Pitești. Iar valoarea contractelor cu finanțare europeană este una impresionantă, de peste 9 milioane de euro. Iar grație acestor contracte foarte importante, Piteștiul va fi unul dintre orașele cu cel mai modern sistem de transport public de călători din România.

Cel mai mare contract, în valoare de 25,1 milioane lei fără TVA, a fost semnat cu Mercedes-Benz Trucks&Buses România și prevede furnizarea a 20 de autobuze cu tehnologie hibrid de ultimă generație și cu lungimea de 12 metri. După cum spune primarul Cristian Gentea, autobuzele hibrid de la Mercedes Benz vor sosi la Pitești în 2023.

Autobuzele corespund tuturor standardelor cu privire la nivelul emisiilor, fiind echipate cu un motor Euro VI, etapa D, ce are un impact foarte redus asupra mediului. Autobuzele sunt echipate cu un motor termic cu o capacitate de 7,7 litri și un număr de 6 cilindri în linie. Motorizarea asigură o tehnologie ce se remarcă printr-o eficiență crescută, performanțe ridicate și minimizare a valorilor legate de consum și emisii.

Tot marți 12 iulie au fost semnate la Primăria Municipiului Pitești, contractele de proiectare și execuție pentru alte două obiective importante din cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat”.

 

 

 

Piteștiul va avea transport public ca în Vest

 

mercedes

 

Referitor la primul obiectiv ,,Stații de așteptare călători transport public urban, în municipiul Pitești” sunt propuse pentru amenajare un număr de 99 de stații așteptare călători care deservesc rețeaua de transport public cu autobuze pe o lungime de aproximativ 47,10 km, dintre care 11 stații sunt situate în zona de protecție a monumentelor istorice. Valoarea contractului este de 20,2 milioane lei, inclusiv TVA. Durata contractului este de 21 luni, din care 3 luni pentru întocmire proiect tehnic și detalii de execuție, iar 18 luni de execuție a lucrărilor. Viitoarele stații vor avea rintre altele panouri laterale pentru informarea călătorilor, internet Wi-Fi, puncte acces multi USB pentru încărcarea telefoanelor mobile și locuri pentru pasageri.

Referitor la al doilea obiectiv, „Optimizarea traseelor de transport public de călători prin introducerea a 3 linii noi”, vor fi amplasate șase noi stații pe traseul ce face conexiunea între Bulevardul I.C. Brătianu și Strada Depozitelor. Necesitatea investiției propuse este determinată de faptul că rețeaua de transport public din Pitești nu acoperă uniform întreg orașul.

gentea

La ora actuală, transportul local de călători cuprinde 19 trasee de autobuze, însumând 276,90 km. Cele șase stații noi vor fi împărțite în trei categorii, în funcție de amplasare și dimensionare: 2 stații fără panouri laterale amplasate în zonele unde lățimea trotuarului nu este suficientă, 1 stație cu panouri laterale (modul standard) și 3 stații semnalizate cu totem în zonele unde spațiul nu permite amplasarea unei stații de așteptare.

Valoarea contractului este de 771.486,29 lei, inclusiv TVA. Durata contractului este de 18 luni, din care trei luni pentru întocmirea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, iar 15 luni vor fi alocate pentru execuția efectivă a celor șase stații pentru autobuze.

”Sunt două dintre cele mai mari obiective de investiții ce se vor face din bani europeni în perioada următoare, în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii serviciului de transport public local de călători și creșterea atractivității transportului nemotorizat” ”, mai spune primarul Cristian Gentea. Iar grație acestor investiții majore, ca și faptului că din toamnă în oraș vor circula 40 de autobuze electrice, Piteștiul va avea un transport public comparabil ca eficiență și modernitate cu cele din Europa de Vest.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.