2-iunie-autobuz-electric-pitesti.jpg

Joi 2 iunie, la Pitești a sosit primul autobuz electric, livrat în cadrul unui proiect cu fonduri europene accesat de către Primăria Pitești, proiect ce susține dezvoltarea urbană durabilă. Autobuzul a fost testat inclusiv de către primarul Cristian Gentea și de către city managerul Lucrețiu Tudor.

În cadrul acestui proiect, Municipiul Pitești a achiziționat în total 40 de autobuze electrice de 12 metri fiecare, 40 stații de încărcare lente și 11 stații încărcare rapide. Autobuzele electrice vor circula pe următoarele rute: 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B. Toate autobuzele sunt fabricate de către firma Solaris din Polonia.

Valoarea contractului este de 100.408.000,00 lei fără T.V.A., la care se adaugă suma de 19.077.520,00 lei reprezentând T.V.A., contribuția proprie a Primăriei Piteşti în proiect fiind 2% din valoarea eligibilă aferentă tuturor activităților proprii din proiect, respectiv suma de 2.638.996 lei.

Surse din cadrul Primăriei Pitești au declarat pentru FinanciarPress.ro că până la sfârșitul lunii august vor sosi la Pitești și celelalte 39 de autobuze. Iar cele 40 de autobuze electrice vor circula pe trasee în Pitești începând cu 1 septembrie.

autobuz electric

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.