salariuleconomie.jpgBeneficiul recent introdus de Guvern pentru o eventuală mărire de 200 de lei pe care firmele ar vrea să o acorde angajaților plătiți cu minimul pe economie, în contracte cu normă întreagă, vizează în mod exclusiv salariul minim de 2.550 de lei, nu și valoarea specială de 3.000 de lei.

 

OUG nr. 67/2022 prevede destul de clar că „angajatorii majorează voluntar, oricând în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv, nivelul salariului de bază lunar brut cu suma de 200 de lei, respectiv de la 2.550 de lei la 2.750 de lei” și nu există nicio altă prevedere care să indice majorarea de 200 de lei netaxabilă la salariul minim de 3.000 de lei. 

Prin urmare, acordarea celor 200 de lei netaxabili vizează doar valoarea general aplicabilă a salariului minim, iar nu și pe cea specială, de 3.000 de lei. Iar mărirea este facultativă, nu obligatorie.

Salariul minim de 3.000 de lei este acum aplicabil în sectorul construcțiilor, iar, de la 1 iunie, va fi aplicabil și pentru angajatorii din domeniul agriculturii și din cel al industriei alimentare.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.