21-februarie-dacia-jogger.jpgGuvernul a aprobat majorarea cuantumului amenzilor plătite de şoferii care folosesc reţeaua de drumuri naţionale şi nu achită rovinieta. Nivelul sancţiunilor rămăsese acelaşi din anul 2010, deşi cuantumul vinietei a crescut cu 20 de procente. Statisticile arată că, prin comparaţie cu procesele verbale încheiate pentru neplata rovinietei în anul 2015, anul trecut numărul contravenţiilor legate de acest aspect s-a dublat.

 

Legea actualizează cuantumul sancţiunilor contravenţionale aplicabile utilizatorilor pentru lipsa rovinietei valabile, nivelul amenzilor fiind stabilit în funcţie de tipul autovehiculelor.

 

Propunerea de modificare a legislaţiei a fost justificată prin faptul că numărul contravenţiilor aplicate pentru circulaţia fără achitarea rovinietei a crescut foarte mult în ultimii ani, de la 357.531 aplicate în anul 2015, la 734.143 procese verbale încheiate în anul 2021, în urma verificărilor făcute prin intermediul punctelor fixe şi mobile de control.

Amenda stabilită prin procesul – verbal de constatare a contravenţiei poate fi achitată la jumătate din minimul acesteia prevăzut de lege, în termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.