cristian-gentea12.jpgÎn conferința de presă de joi, 23 martie, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a adus în discuție un subiect delicat, aflat în dezbaterea publică de mai multă vreme, însă mai puțin tratat la modul oficial, până acum: furtul de apă din rețeaua publică.

Potrivit unor comunicate de presă emise de Apă Canal 2000 SA în ultimele luni au fost descoperite mai multe branșări ilegale, consumatori care nu aveau contract și tot felul de alte modalități de fraudare. Culmea, la persoane și firme care nu duc lipsă de bani. Pentru a sublinia amploarea acestor descoperiri, primarul Gentea a folosit însă o expresie ce a dat naștere la multe comentarii și critici: ”toată lumea fură apă!”. Pentru a clarifica situația, acesta a revenit cu câteva precizări.

„Regret modul eronat în care a fost preluată afirmația mea despre furturile de apă din Pitești! Când am spus „toată lumea fură apă” m-am referit la consumatori din toate categoriile, de la casnici, la societăți comerciale!

Dacă ar fi fost prezentată toată declarația mea, fără să fie trunchiată, ar fi fost clar: am spus că nu mă refer la pensionarii, la piteștenii care-și plătesc cinstit consumul de apă.

În nici 3 luni, în 2022, controalele S.C. Apă Canal 2000 S.A. la baruri, restaurante şi alţi consumatori casnici s-au finalizat cu dosare penale pentru furt de apă şi facturi emise de peste 320.000 lei.

În perioada 1 ianuarie – 21 martie, s-au efectuat 170 de verificări!

Am descoperit: 11 by-passuri, 13 branşamente de apă clandestine, 45 de racorduri de canalizare clandestine, 4 utilizatori cu sigiliul rupt, 6 utilizatori la care s-a constatat apometrul blocat şi intervenţie neautorizată asupra acestuia, 3 utilizatori debranşați care beneficiau de apă la data controlului şi 28 de surse proprii necontorizate şi nedeclarate la operator pentru facturarea cantităţii de canal.

Este un fenomen îngrijorător, la care nu m-am așteptat!

În ciuda celor care speculează și dezinformează, vă informez, dragi concetățeni, că voi comunica în continuare tot ce facem pentru a descuraja practica furtului de apă din rețelele publice!

Campaniile de depistare a branșamentelor ilegale vor continua!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.