blocpiteti.jpgCei interesați să-și ia credite garantate de stat pentru cumpărarea unei locuințe noi o vor putea face în continuare prin programul Noua Casă, care va continua și în acest an, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Guvern. Începând din acest an, beneficiarii vor trebui să asigure noua locuință la valoarea de piață de la momentul încheierii asigurării anuale, nu la cea din momentul semnării contractului de finanțare.
Această prevedere a fost inclusă deoarece, pe parcursul perioadei de creditare, valoarea locuinței variază în niște limite mai mari decât valoarea de piață a locuinței înscrisă în solicitarea de garantare.
 
Prin urmare, pe parcursul perioadei de creditare, valoarea locuinței va crește, iar astfel valoarea locuinței înscrisă în solicitare de garantare va fi total neacoperitoare față de valoarea comunicată de finanțatori la momentul acordării garanției de stat, se arată în expunerea de motive a proiectului.
 
Programul Noua Casă este un program destinat persoanelor fizice, care facilitează cumpărarea unei locuințe, prin intermediul contractării de credite garantate de stat.
 
Potrivit normelor de implementare a programului, valoarea maximă a creditului care poate fi accesat pentru o singură locuință este de 66.500 de euro, plus avansul de 5% venit din partea beneficiarului și doar pentru locuințele care au un preț maxim de 70.000 euro.
 
Dacă locuința ajunge până la 140.000 de euro, atunci valoarea maximă a creditului va putea ajunge la 119.000 euro, cu un avans de 15% din partea beneficiarului. 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.