tichete-de-masa.jpgTichetele de masă sunt bilete de valoare, pe care orice angajator le poate acorda lunar salariaților săi, în baza Legii nr. 165/2018, acestea putând fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau achiziționarea de produse alimentare. Esențialul este că aceste tichete se pot acorda, nu trebuie acordate. Decizia aparține angajatorului, care poate ajunge în situația în care să nu și le mai permită financiar, ceea ce înseamnă că va sista acest beneficiu extrasalarial, iar pentru asta nu are nevoie de acceptul angajaților. 
„Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii salariaţilor, stabilesc de comun acord categoriile de bilete de valoare care se acordă angajaţilor, frecvenţa acordării acestora şi valoarea lor, acolo unde este cazul, precum şi unitatea emitentă”, scrie în Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.
 
Acordarea tichetelor, de oricare fel, este și o chestiune de acord. Însă legea nu-l obligă pe angajatorul privat să acorde tichete de masă niciunui angajat în mod special sau de la un anumit prag al profitului în sus ori unui număr minim de angajați. Dacă decide să o facă, o face în termenii în care, cel mai probabil, îi este confortabil financiar. 
 
Tichetele de masă, dincolo de condițiile pe care trebuie să le îndeplinească acordarea acestora, sunt, în fapt, un beneficiu pe lângă salariu și, în mod cert, dacă firma nu-și mai poate permite financiar acordarea acestora, nu le va mai acorda. 
 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.