hidrogenÎn maximum doi ani, pe ruta Pitești-București (Gara de Nord) vor circula primele trenuri cu hidrogen din România. Surse autorizate din cadrul CFR au confirmat pentru FinanciarPress.ro că primul tren cu hidrogen va ajunge în România în prima jumătate a anului 2024. Finanțarea pentru trenurile cu hidrogen și stațiile de alimentare va fi asigurată din fonduri europene. Licitația pentru achiziționarea trenurilor cu hidrogen și a stațiilor aferente va fi organizată în acest an, în luna aprilie sau în luna mai, în funcție de finalizarea procedurilor.

 

În total, pe ruta Pitești-București vor circula 12 trenuri cu hidrogen, fiecare dintre acestea având o autonomie de maximum 1.000 de kilometri. Prețul unui tren cu hidrogen este de peste 10 milioane de euro la ora actuală. Fiecare astfel de tren va avea peste 150 de locuri, adică 50 de locuri în plus față de actualele trenuri ce circulă pe ruta Pitești-Gara de Nord.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.