vidraru.jpg𝟱𝟱 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗽𝘂𝗻𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗶̂𝗻 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁̦𝗶𝘂𝗻𝗲 𝗮 𝗛𝗶𝗱𝗿𝗼𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲𝗶 𝗩𝗶𝗱𝗿𝗮𝗿𝘂

Pe 9 decembrie 1966 intra în funcţiune Hidrocentrala Vidraru de pe râul Argeş.

Construcția barajului și a hidrocentralei Vidraru, obiectiv de importanță strategică pentru sistemul energetic românesc 🇷🇴, a început în 1960 și a fost finalizată după cinci ani și jumătate.

Barajul Vidraru, fabricat din beton în dublu arc era al 5-lea în Europa și al 9-lea în lume, cu cei peste 166 metri înălțime, 25 metri grosime la bază și 6 metri grosime la coronament. 

Hidrocentrala Vidraru utilizează potențialul hidroenergetic al râului Argeș, pe un sector de 28 km lungime, situat între Cumpăna și Oiești, cu o cădere totală de 524m. Pentru obținerea unei importante puteri instalate sunt captate apele unui bazin hidrografic cu o suprafață de 745 Km2.

Debitul mediu captat la priza pentru asigurarea funcționarii centralei cuprinde debitul Râului Argeș de 7,2 m3/s și debitele captate din bazinele vecine: Topolog, Vâlsan, Cernat, Doamnei, Valea lui Stan, Limpedea, totalizând 12,2m3/s adică un debit total de 19,7m3/s.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.