uzina daciaAsociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) critică vehement și argumentat dorința autorităților centrale de a introduce o taxa de solidaritate în cuantum de 1% din cifra de afaceri (CA) a firmelor cu CA de peste 100 de milioane de euro. Reprezentanții ACAROM consideră că în condițiile lipsei de componente electronice, a creșterii prețurilor la energie electrică și gaze naturale, precum și la materii prime, impunerea de noi taxe companiilor este total inoportună.

 

 ”După doi ani consecutivi de scădere a cifrei de afaceri, având la orizont provocări foarte importante pentru industria auto (electrificare, decarbonizare) introducerea unei noi taxe va împovăra și mai mult companiile din industria auto. Introducerea taxei de solidaritate va duce la renunțarea la planurile de investiții și la o scădere puternică a atractivității României pentru proiecte noi în industria auto, precum și la pierderea a numeroase locuri de muncă”, precizează pentru FinanciarPress.ro Adrian Sandu, secretarul general ACAROM. La ora actuală, peste 230.000 de persoane lucrează în industria auto din România.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.