- Thursday, 09 September 2021
- Written by Lucian Gherguș
- Hits: 2257
Asociația Oamenilor de Afaceri Argeș este de aproape două decenii o asociație dinamică şi implicată în ceea ce privește sprijinirea mediului economic din judeţ.
Înființată în urmă cu 19 ani, AOA Argeș a avut ca principal obiectiv sprijinirea firmelor, membre ale asociației, prin diverse mijloace, de la posibilitatea de a cunoaște noi parteneri de afaceri până la consilierea în mai multe domenii: juridic, economic, ș.a.m.d.
În ultimii ani, AOA Argeș și-a diversificat activitatea, având în proiect și atragerea de fonduri europene pentru mediul de afaceri, proiect ce a avut o reușită uriașă, contribuind foarte mult la dezvoltarea mediului economic din judeţul nostru.
Așa se face că prin intermediul AOA Argeș, din anul 2018 și până în prezent au fost atrase în regiunea Sud Muntenia șase milioane de euro, însă 60% din acești bani au venit la firmele din Argeș.
Despre acest proiect am stat de vorbă cu Dan Ionescu, președintele AOA Argeș și promotorul acestui proiect de succes pentru mediul economic din judeţ.
„Începând cu anul 2018 Asociația Oamenilor de Afaceri a avut în proiect să atragă cât mai mulți bani europeni, în primul rând pentru mediul de faceri.
Un foarte bun program a fost România Start Up Plus. A venit acest program, România Start Up Plus, în care AOA Argeş a fost parte, împreună cu mai mulți parteneri, prin care am reușit să atragem 6 milioane de euro. De acești bani au beneficiat 154 de firme din Regiunea Sud Muntenia, dintre care în proporție de 60% au fost firme din județul Argeș.
În același timp, peste 1.500 de persoane au beneficiat de cursuri de competențe antreprenoriale pentru că acest proiect România Start up Plus a avut mai multe etape: etapa de consiliere, etapa de consiliere antreprenorială, apoi scrierea unui plan de afaceri, iar pe baza concursului planurilor de afaceri au fost 154 de câștigători care au beneficiat de circa 40.000 de euro fiecare.
Dintre ele, unele au fost afaceri sustenabile, foarte bine implementate, unele mai dificile, mai ales că a venit și o perioadă dificilă pentru întreg mediu economic din lume și bineînțeles și din România, criza pandemică, ce a făcut ca unele afaceri să deruleze mai lent, dar ne-am bucurat că ele au fost derulate până la cap. Nu am avut decât o singură renunțare, din cauza unor probleme de sănătate.
Am considerat că trebuie să avem o relație foarte apropiată cu acești beneficiari, să-i sprijinim în acest demers. Afacerile acestea sperăm să rămână. Ei sunt partenerii noștri în continuare. Îi vom informa permanent cu alte surse de finanțare care mai apar.
În același timp, încercăm să creăm o legătură atât între ei, cât și cu mediul de afaceri, care zicem noi că îl cunoaștem foarte bine la nivelul județului Argeș.
În continuare, dorim să fim aproape de asemenea fonduri pentru că noi considerăm că sunt de mare utilitate, chiar dacă, să spunem așa, nu întotdeauna se reușește 100%. În America se spune așa: „Ca să ajungi un om de faceri adevărat trebuie să ai vreo 3 – 4 falimente”.
Şi nu se poate vorbi despre o pierdere totală pentru că rămâne o bază materială, rămâne expertiza fiecăruia.
Un alt avantaj a fost crearea de noi locuri de muncă. Fiecare beneficiar a trebuit să creeze minim 2 locuri de muncă. Deci, au fost peste 350 de noi locuri de muncă create”, ne-a declarat președintele AOA Argeș, Dan Ionescu, promotorul acestui proiect ce a adus o contribuție la dezvoltarea mediului de afaceri argeșean.
Așadar, un exemplu palpabil şi lăudabil în condițiile în care România nu stă deloc bine pe partea de antreprenoriat, ocupând penultimul loc la nivelul UE din acest punct de vedere, orice măsură și sprijin privind stimularea simțului antreprenorial, mai ales în rândul tinerilor, poate reprezenta pe viitor o gură de oxigen pentru economia națională. Iar AOA Argeş este un exemplu de urmat şi de multiplicat.
Popular Articles
- Most read
Publicitate