Dacia.jpg

Cele mai profitabile zece companii din România au adunat anul trecut în conturi profituri nete de peste 10,6 miliarde lei, arată o analiză pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Topul este dominat clar de firme din energie, care reprezintă jumătate din total, cu doi jucători pe podium - OMV Petrom SA şi Hidroelectrica. Urmează mai jos alte două „perle“ ale statului, Romgaz şi Nuclearelectrica, iar clasame­tul se încheie cu OMV Petrom Marketing. Astfel, pragul de intrare în acest club select este de aproape 450 milioane lei, cu patru jucători locali care au reuşit să îşi adauge în conturi anul trecut mai bine de 1 miliard de lei profit net fiecare.

Ce este interesant de remarcat este că în top zece, pe lângă companiile din energie îşi mai fac loc trei retaileri - Dedeman, Kaufland şi Lidl, producătorul auto Dacia şi JT Internaţional, firmă ce comercializează ţigarete. Dacia se mai remarcă în afara prezenței în Top 10 profituri, cu un profit de 662,7 milioane lei, și prin cea mai mare cifră de afaceri din România, 24,671 miliarde lei. Cu o singură excepție, JT International, toate companiile din Top 10 profituri sunt prezente și în Argeș.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.