Leoni.jpg

Şapte din cele 20 de companii din topul celor care au pierdut cei mai mulți angajați anul trecut sunt din industria de componente auto, iar o parte dintre acestea sunt prezente și în Argeș. În total, cele 20 de companii din clasament au pierdut mai mult de 20.500 de angajaţi anul trecut.

Clasamentul companiilor care au avut cele mai mari scăderi ale numărului de angajaţi anul trecut comparativ cu 2018 este condus de producătorul de componente auto Yazaki România, subsidiara locală a concernului japonez Yazaki,  arată o statistică bazată pe datele preliminare pe anul 2019, în condiţiile în care nu toate companiile din România şi-au depus bilanţul până în acest moment. Yazaki România a avut cu 2.924 mai puţini salariaţi comparativ cu anul precedent.

De altfel, şapte dintre cele 20 de companii din clasamentul scăderii de personal sunt din industria de fabricare de piese auto, şi anume Yazaki Ro­mânia, Sisteme de Producţie Cablaje, Fujikura Automotive România, Leoni Wiring Systems Arad, Leoni Wiring Systems Piteşti, DRM Draxlmaier România Sisteme Electrice şi Aptiv Technology Services & Solutions.

În total, companiile din industria de piese auto prezente în acest clasament au pierdut peste 8.000 de angajaţi anul trecut. Dintre acestea, Leoni Wiring Systems Piteşti pare că vrea să recupereze și se află chiar în această perioadă în plin proces de recrutare a 150 de persoane.

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro