Clubul german ADAC, asociație a automobiliștilor renumită pentru implicarea în testarea și protejarea drepturilor proprietarilor de automobile, a publicat statisticile pentru acest an privind fiabilitatea vehiculelor de pe piață. Surpriza cea mai mare pentru România este faptul că Dacia nu are niciun model în lista celor mai puțin fiabile automobile din Germania. Statisticile de fiabilitate a automobilelor care circulă pe străzile din Germania, realizate de ADAC în acest an, cumulează 3,7 milioane de defecte, descoperite pe parcursul anului 2019, pentru care automobilele au fost tractate de rețeaua Gelben Engel (mașinile de tractare ale ADAC). În total, au fost prezente în datele colectate 113 modele aparținând unui număr de 25 de mărci auto disponibile la vânzare în Europa. Potrivit raportului ADAC, din cele 113 modele, doar 18 sunt mașini cu probleme grave, considerate nefiabile. Vestea proastă este însă cea care spune că doar 37 de modele din lista totală sunt mașini cu adevărat fiabile. În rest, mașinile sunt, ca în fiecare an, diferite în funcție de anul fabricației, din punct de vedere al calității.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/infografic-foto-cele-mai-fiabile-si-cele-mai-proaste-masini-in-2020-modelele-dacia-rezultate-surprinzatoare-19450750

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

dacia_angajati.jpgClubul german ADAC, asociație a automobiliștilor renumită pentru implicarea în testarea și protejarea drepturilor proprietarilor de automobile, a publicat statisticile pentru acest an privind fiabilitatea vehiculelor de pe piață. Surpriza cea mai mare pentru România este faptul că Dacia nu are niciun model în lista celor mai puțin fiabile automobile din Germania. Statisticile de fiabilitate a automobilelor care circulă pe străzile din Germania, realizate de ADAC în acest an, cumulează 3,7 milioane de defecte, descoperite pe parcursul anului 2019, pentru care automobilele au fost tractate de rețeaua Gelben Engel (mașinile de tractare ale ADAC). În total, au fost prezente în datele colectate 113 modele aparținând unui număr de 25 de mărci auto disponibile la vânzare în Europa. Potrivit raportului ADAC, din cele 113 modele, doar 18 sunt mașini cu probleme grave, considerate nefiabile. Vestea proastă este însă cea care spune că doar 37 de modele din lista totală sunt mașini cu adevărat fiabile. În rest, mașinile sunt, ca în fiecare an, diferite în funcție de anul fabricației, din punct de vedere al calității. Nissan Qashqai, una dintre cele mai vândute mașini din zona compactă a SUV-urilor, este și modelul cu cele mai multe defecte (2016 – 2017). Este însă în directă concurență cu Kia Ceed, care are cel mai mare număr de defecțiuni, dar și cu alte modele, considerate nefiabile de ADAC: Ford C-MAX (2010), Ford Kuga (2012), Hyundai i30 (2010), KIA Sportage (2011), Peugeot 308 (2010-12), Renault Kangoo (2015) -17), Renault Scenic (2014-15). Dacia are două modele în acest segment, Dokker și Duster. Acesta din urmă are un rezultat mediu, cu probleme mai serioase la edițiile din anii 2014 și 2015, cu 19, respectiv, 20 de defecte la 1000 de unități, peste media clasei. Cea mai bună mașină din segment: BMW X1 (urmată la mică distanță de alte modele BMW, Mercedes A Class și Audi A3 și Q3).

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.