finante-arges.jpgGuvernul a mai amânat cu alte câteva luni momentul de la care se reiau popririle pentru datorii fiscale: 26 octombrie este momentul de la care acestea vor fi reluate. Totodată, de la acea dată, sistemul e-Popriri va deveni funcțional. Sistemul e-Popriri implică o înființare și o ridicare mai rapidă a popririlor bancare, dar și reținerea din conturi numai a sumelor datorate, fără a se mai depăși sumele trecute în titlurile executorii.
În mod normal, suspendarea popririlor bancare pe datoriile fiscale urma să expire la finele zilei de 13 iunie 2020, dar termenul a fost prelungit, prin OUG 90/2020, până la 25 iunie 2020. Dar Guvernul a mai amânat încă o dată, termenul de la care se vor relua aceste popriri - 25 octombrie inclusiv. Potrivit OUG nr. 99/2020, publicată deja în Monitorul Oficial, nu începe nicio executare pe creanțele bugetare în următoarea perioadă, iar cele suspendate rămân, în continuare, suspendate până la 25 octombrie.

Asta înseamnă că abia din 26 octombrie se reiau popririle și se activează sistemul e-Popriri - Fiscul a confirmat, acum câteva săptămâni, că sistemul va funcționa după ce încetează suspendarea popririlor.
În mod normal, e-Popriri urma să devină funcțional în data de 27 martie 2020, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauză că România a intrat în stare de urgență și s-au suspendat popririle bancare. Aplicația e-Popriri va automatiza înființarea și ridicarea popririlor bancare, astfel încât popririle să se instituie și să se ridice în timp real, dar și să se evite situațiile în care din conturi sunt reținute sume mai mari decât cele ce trebuie recuperate.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.