ion_georgescu_prefect.jpg

În cursul zilei de marţi 2 iunie, prefectul Emanuel Soare anunţa printr-un comunicat de presă că a identificat o oportunitate pentru spitalele COVID din Argeș, care se pot dota cu echipamente și aparatură, necesare la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, prin fonduri nerambursabile şi că „dintre cele 6 spitale COVID din județ, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent”. 

Primarul orașului  Mioveni i-a dat replica prefectului Soare, precizând că nu este vorba de lipsă de interes, ci de faptul că spitalul nu este eligibil pentru astfel de fonduri nerambursabile.

Iată mai jos punctul de vedere argumentat al primarului Georgescu:

„În cursul acestei zile, la fel ca mulți dintre dumneavoastră, am aflat prin intermediul unei afirmații a domnului prefect de Argeș, că Spitalul Orășenesc Mioveni, unitate medicală în care se tratează majoritatea pacienților din județ infectați cu COVID-19, “nu și-a manifestat interesul“ pentru a primi finanțare nerambursabilă de la Ministerul Fondurilor Europene, conform Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa prioritară 9.

Țin să precizez că toate comunicările reprezentanților Spitalului Mioveni pe acest subiect, atât telefonic, dar și în scris, au fost purtate cu reprezentanții echipei care gestionează implementarea acestui proiect, într-adevăr, o informare în prealabil nefiind transmisă și cabinetului prefectului. Totuși, spre regretul nostru, concluziile au fost că unitatea noastră medicală nu este eligibilă pentru a intra în acest proiect de finanțare.

Concret, conform metodologiei cuprinsă în Ghidul Solicitantului - “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” la punctul 1.3.1 Acțiuni finanțabile conform POIM, se specifică foarte clar faptul că “prin acest tip de proiecte nu se poate solicita finanțare pentru crearea unor secții noi în cadrul unităților sanitare ci EXCLUSIV pentru dotarea suplimentară a secțiilor EXISTENTE la data de 01.02.2020”! ( LINK http://mfe.gov.ro/poim-consultare-publica-ghidul-protejare

Se cunoaște foarte clar faptul că la începultul lunii februarie, la Mioveni nu exista o secție de boli infecțioase, această decizie fiind luată la data de 25.03.2020, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, al cărui președinte este chiar domnul prefect. Astfel, secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, unde sunt în prezent tratați bolnavii infectați cu noul coronavirus a primit aviz de funcționare din partea DSP Argeș, în data de 02.04.2020, după ce secția a fost transformată de la zero în regim de urgență și dotată prin investițiile Consiliului Local Mioveni.

În concluzie, Spitalul Mioveni nu a aplicat la acest proiect nu din cauza faptului că “nu ne-am manifestat interesul” ci pentru că din punct de vedere al metodologiei impuse spitalul nu se încadrează la capitolul eligibilitate”.

Primarul Ion Georgescu a publicat pe contul său de Facebook inclusiv dovezile a celor spuse:

ghid.jpgraspuns.jpg

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.