- Monday, 27 September 2021
- Written by Lucian Gherguș
- Hits: 4696
Ani de-a rândul, atunci când PSD a fost la guvernare, liberalii arătau cu degetul Partidul Social Democrat, despre care spuneau că este un partid antidemocratic. Cel mai înverșunat critic al PSD, după cum știți, era chiar președintele României, Klaus Iohannis, a cărui campanie electorală din anul 2019 s-a bazat numai pe mesaje anti-PSD. Însă, mulți români, chiar și liberali autentici, au rămas cu un gust amar după ce au văzut ce s-a întâmplat în acest weekend la alegerile PNL. Mai toate televiziunile au prezentat numeroase abateri de la democrație și de la un stat de drept. Din păcate, se pare că aceasta este adevărata față a conducătorilor noștri, fac orice pentru a ajunge la putere. Am văzut în acest weekend o Românie care semăna cu un stat bananier în care legea era doar ceva opțional, în funcție de interes. Și mai grav este că acest lucru l-am văzut la principalul partid de guvernământ, un partid istoric, căruia i-a rămas doar numele de partid liberal.
# Caz penal, trecut cu vederea
Înainte de congres se tot spunea că președinții de filiale din tabăra lui Cîțu ar fi obligat delegații să-și fotografieze voturile pentru a se asigura ca nu cumva să trădeze cineva. Încă de la aflarea acestui zvon, autoritățile statului de drept, care s-au transformat mai degrabă în autoritățile statului de drepți, ar fi trebuit să ia măsuri pentru combaterea acestor fapte.
Dar ce să vedeți, nu numai că nu s-au luat măsuri, însă și când a fost surprinsă o doamnă, chiar de Ludovic Orban, care își fotografia votul nu s-a luat nicio măsură împotriva ei, având în vedere că fotografierea votului într-un stat de drept, și nu de drepți, reprezintă o faptă penală.
Or dacă România ar fi fost cu adevărat un stat democratic, al cărui principiu se bazează pe separarea puterilor în stat, astăzi ar fi trebuit să vedem coadă pe la Parchete cu cei care au participat la aceste alegeri.
# Jurnalistă bruscată de față cu ministrul Afacerilor Interne și al Justiției
Având în vedere zvonurile de mai sus expuse, privind fotografierea voturilor, o jurnalistă de la PRO TV filma în apropierea cabinelor de vot pentru a surprinde astfel de practici. Numai că un susținător din așa numita „echipă câștigătoare”, văzând că aceasta filmează a început să o agreseze pe jurnalistă, luându-i și telefonul din mână. Această faptă de agresiune s-a întâmplat chiar sub ochii ministrului Afacerilor Interne și al Justiției, Lucian Bode, și el aflându-se tot în tabăra lui Florin Cîțu. Însă ce credeți că a făcut primul om care veghează la respectarea Legii în România atunci când a văzut această faptă de agresiune? S-a făcut că nu vede nimic și s-a întors cu spatele.
# Foști membri ai PNL Argeș, care au fost excluși, au făcut parte din echipa de organizare si de distribuire a buletinelor de vot
O altă abatere prezentată tot de televiziunile naționale la aceste alegeri a fost legată de faptul că s-a votat haotic, fără să se țină o evidență clară a buletinelor de vot și a delegațiilor cu drept de vot.
Cu alte cuvinte, la alegerile PNL de sâmbătă și duminică s-a aplicat cumva modelul „Nu contează cine votează, contează cine numără voturile”. Iar acest lucru s-a văzut chiar la alegerile de duminică, 26 septembrie, când au fost mai multe voturi decât numărul delegațiilor.
Printre cei care trebuiau să vegheze la buna desfășurare a alegerilor din PNL au fost și argeșeni, foști membri PNL, care au fost excluși și care în mod normal nici măcar nu ar fi avut dreptul să fie prezenți la aceste alegeri, cu atât mai mult să facă parte din echipa de organizare.
Mai exact, este vorba despre Otilia Șerban, Dragoș Predescu și Andrei Moșteanu. Aceștia au făcut parte din echipa de organizare și de distribuire a buletinelor de vot, deși sunt excluși din PNL. Cei trei sunt apropiați ai lui Radu Perianu, consilierul prim-ministrului Florin Cîțu.
# Democrația din România, cu leziuni grave după ce a căzut din „leagănul democrației”
La începutul acestei competiții din cadrul PNL, mulți liberali spuneau că aceste alegeri vor fi un „leagăn al democrației”, numai că iată acest „leagăn” s-a rupt între timp, iar democrația din PNL și implicit din România a suferit un impact uriaș ce i-a provocat mari leziuni ce probabil se vor vindeca peste mult timp de acum încolo.
Cât privește viitorul PNL, renumitul filosof Mihai Șora a scris sâmbătă seară pe Facebook, după Congres, că „a mai murit un partid istoric”.
Însă, întorcându-ne la scrierile lui Caragiale, care se potrivesc ca o mânușă timpurilor noastre, nu ne rămâne decât să ne întrebăm: cu cine mai votăm? Şi ne punem această întrebare legitimă având în vedere că principalul partid de opoziție din România a făcut până acum „jocurile” lui Florin Cîțu.
Popular Articles
- Most read
Publicitate