draghiciTrimis în judecată pentru delapidare și folosirea subvențiilor primite de PSD în alte scopuri, Mircea Drăghici, fostul deputat PSD de Argeş, va fi audiat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe 28 iunie.

La sfârşitul lunii trecute, Înalta Curte a respins proba cu expertiză judiciară în materia telecomunicaţiilor, solicitată de către Mircea Drăghici. Este vorba de o contestaţie la expertiza realizată de către DNA privind localizarea prin GPS a lui Mircea Drăghici la vila din Pipera. 

Mircea Drăghici şi-a dat demisia din PSD în februarie 2020. După condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare și preluarea puterii în partid de Viorica Dăncilă, Mircea Drăghici a fost obligat să-și dea demisia din funcția de trezorier al partidului, după ce procurorii DNA au deschis dosarul în care fostul deputat este acuzat că a cumpărat pentru el o vilă în Pipera și o mașină costisitoare cu banii de la bugetul de stat destinați PSD. Dosarul a fost finalizat de DNA și a fost trimis în judecată pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate și pentru două fapte de delapidare.

Potrivit DNA, Drăghici a cumpărat două treimi dintr-o vilă cu banii primiți ca subvenție de PSD. Ulterior, contractul a fost anulat și banii au fost returnați. Tot din banii partidului a cumpărat o mașină pe care a vândut-o apoi soției sale, fără a încasa contravaloarea acesteia la momentul înstrăinării, ci abia peste o lună și jumătate.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.