candidat_aninoasa.jpg

După ce instanța nu i-a mai dat voie lui Ștefan Benonie să mai candideze la funcția de primar al comunei Aninoasa din cauza incompatibilității, liderii PSD Argeș au prezentat luni 7 iunie, ca pe un „as din mânecă” pe noul candidat al acestei formațiuni politice pentru funcția de primar.

Însă, se pare, că și de data aceasta PSD Argeș a mers pe aceleași criterii privind promovare unei persoane într-o funcție publică și anume, să aibă probleme cu legea sau cel puțin să fie pasibil de astfel de probleme, criterii care așa cum am observat de-a lungul timpului sunt eliminatorii pentru filtrele  actualei conduceri a PSD Argeș.

Așa se face că luni 7 iunie liderii social-democraților argeșeni au prezentat un candidat la funcția de primar al comunei Aninoasa care ar putea fi și acesta, la fel ca Benonie Ștefan, declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Este vorba de consilierul județean Marius Manole (foto stânga), a cărui soție a făcut numeroase afaceri, prin firma pe care o deține, S.C. Mirman Prover SRL, cu instituții ale statului din județul Argeș, printre care și cu o instituție ce se află în subordinea Consiliului Județean Argeș.

Mai exact, pe lângă numeroasele școli și grădinițe din județul Argeș, inclusiv din comuna Aninoasa, cu care firma soției candidatului PSD la funcția de primar al comunei Aninoasa a încheiat contracte de prestări servicii de ordin medical se află și un spital din subordinea Consiliului Județean Argeș, Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici”.

Astfel, relațiile comerciale dintre firma soției lui Marius Manole și spitalul din subordinea CJ Argeș i-ar putea aduce candidatului PSD la Primăria Aninoasa mari bătăi de cap, având în vedere că aceste relații comerciale se află în conflict de interese prin prisma funcției pe care a deținut-o Marius Manole până ieri, acea de consilier județean.

Sigur, contractele dintre firma soției lui Marius Manole și Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” nu au o valoare mare, dar dacă este să ne gândim că Ștefan Benonie, fostul primar al comunei Aninoasa, a fost declarat incompatibil doar pentru simplu fapt că deținea o firmă inactivă, în cazul de față lucrurile sunt mult mai complicate și evidente privind incompatibilitatea lui Marius Manole cu funcția de consilier județean.

Sursă foto: Facebook Ion Mînzînă

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.