aioanei 01Fost adjunct al Poliţiei Mioveni, funcţie din care şi-a dat demisia vineri 21 mai, comisarul Marius Aioanei a fost plasat de către procurorii DNA sub control judiciar, fiind cercetat pentru că era administrator la două companii pentru care încheia contracte şi îşi promova inclusiv afacerile pe Facebook.

 

Conform procurorilor anticorupţie, în perioada ianuarie 2017- mai 2021, Marius Aioanei, în calitate de ofițer de poliție și ulterior adjunct al șefului Poliției Mioveni s-a implicat, în mod direct, în activitatea economică a două firme, acționând în numele acestora ca un administrator în fapt, desfășurând, astfel, acte de comerț. Conform procurorilor anticorupţie, „aceste activități erau incompatibile cu funcția deținută, respectiv cu statutul de ofițer de poliție. Concret, inculpatul reprezenta societățile comerciale la încheierea unor contracte, se ocupa de achizițiile de bunuri și servicii, de onorarea comenzilor către clienți, stabilea prețurile de achiziție; negocia contractele de livrări și achiziții, plata facturilor fiscale, ținea evidența camerelor închiriate și rezervate prin intermediul aplicației booking.com, a comenzilor și plăților efectuate către agenții economici și negocia prețurile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajaților etc”.

 

Am intrat în posesia unui document ce arată că de fapt Marius Aioanei era incompatibil încă din 2016, de când era şeful Poliţiei Bascov.

semnatura aioanei

 

Concret, în primăvara lui 2016, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş a emis o autorizaţie de mediu pentru o păstrăvărie pe care tatăl lui Marius Aioanei o deţine la Valea Danului. Iar în documentaţia depusă pentru autorizare numele lui Marius Aioanei apare în mai multe documente. În actele depuse de către firma Top Market Trading, Marius Aioanei apare la persoane de contact ca responsabil pentru protecţia mediului. Însă detaliul cel mai clar privind incompatibilitatea poliţistului este acela că Marius Aioanei a semnat o declaraţie necesară autoritaţiei de mediu. Semnătura şi numele complet (foto, facsimil) al lui Marius Aioanei apare chiar lângă ştampila firmei Top Market Trading.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.