draghiciCondamnată definitiv în iulie 2020 de către Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul taberei politice a TSD Argeş plătite din banii Ministerului Tineretului şi Sportului, Georgiana Drăghici, soţia fostului deputat PSD Mircea Drăghici, a apelat la ultima cale de atac la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: recursul în anulare. Numai că Înalta Curte i-a respins definitiv în această lună şi recursul în anulare, obligând-o şi să plătească 6.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către Complexul Sportiv Naţional Poiana Braşov. Georgiana Drăghici fusese condamnată anul trecut pentru instigare la mărturie mincinoasă, instigare la favorizarea făptuitorului şi instigare la fals în înscrisuri.

 

Conform procurorilor anticorupţie, în noiembrie 2013, Cristian Meleşteu, în calitate de director al Direcţiei Programe şi Activităţi pentru Studenţi din cadrul MTS, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi, sub pretextul desfăşurării proiectului studenţesc ED-ECO Sport, a contribuit la organizarea unei tabere politice de dezvoltare personală şi leadership pentru TSD Argeş la două hoteluri din Poiana Braşov. Toate cheltuielile de cazare şi masă ale participanţilor, în valoare de 14.000 lei, au fost suportate din fondurile ministerului. La o lună după eveniment, Georgiana Drăghici i-ar fi solicitat unei persoane să transmită prin e-mail un tabel cuprinzând datele unor studenţi ai unei facultăţi din Piteşti, urmând ca acesta să ajungă la un alt treilea inculpat în dosar.

 

O mare parte dintre persoanele care figurau pe lista de participare la acel proiect erau studenţi la Facultatea de Ştiinţe Social Umane, specializarea Jurnalism, însă care nu au fost la acel eveniment decât pe hârtie, după cum spun procurorii DNA. Audiaţi ca martori, studenţii au declarat că nu au participat la nicio activitate şi nu şi-au recunoscut semnăturile pe lista de participare. De altfel, anchetatorii au mai observat că semnăturile de pe mai multe acte oficiale ar fi fost falsificate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.