parcare trotuarDin 2017, pe strada Exerciţiu din Piteşti au fost amenajate în mod total nelegal 12 locuri de parcare direct pe trotuar, într-o zonă cu foarte mult trafic pietonal. Practic, şoferii care parchează acolo trebuie să se suie cu maşinile pe trotuar. O situaţie aberantă ce iniţial a fost făcută public de către arhitectul Dragoş Alecsandru, fost candidat la Primăria Piteşti. Iar apoi sesizările au continuat. Cum decizia amplasării acelor locuri de parcare direct pe trotuar i-a aparţinut fostului primar Cornel Ionică am stat de vorbă cu acesta pentru a ne motiva această decizie cel puţin ciudată.

 

„În Piteşti este mare nevoie de locuri de parcare, iar eu m-am luptat să fac cât mai multe locuri de parcare. Aşa a fost şi în zona la care faceţi referire. Şi acolo este şi trotuar suficient pentru pietoni. Nu cred că este o mare problemă. Este adevărat că locurile de parcare au fost amplasate pe trotuar, însă pe acelaşi trotuar este şi loc berechet şi pentru pietonii care trec pe acolo. În opinia mea, nu este vreo problemă dacă se vor desfiinţa acele locuri de parcare”, ne-a declarat fostul primar Cornel Ionică.

 

Primarului Cristian Gentea nu i se pare însă normală amplasarea celor 12 locuri de parcare direct pe trotuar: „Nu este OK ce s-a întâmplat. Iar în următoarea şedinţă a comisiei de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonală voi propune desfiinţarea celor 12 locuri de parcare şi revenirea acelei porţiuni la destinaţia iniţială, cea de trotuar”.

 

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.