primariaÎntr-un mesaj postat pe Facebook vineri 19 martie, grupul consilierilor locali PNL USR-PLUS critică dur problemele de la două societăţi aflate în subordinea Primăriei Piteşti, în speţă Termo Calor Confort S.A. şi S.C. APA CANAL 2000 S.A., acuzând şi faptul că primarul Cristian Gentea încearcă se menţină controlul celor două societăţi.

 

Concret, după cum spun consilierii locali, miercuri 17 martie a avut loc o ședință a Adunării Generale a Acționarilor la S.C. TERMO CALOR CONFORT S.A. c”u încălcarea prevederilor legale în vigoare, fără convocare prealabilă, în cadrul ședințelor făcând-se referire la articolul 121, astfel: Desfășurarea adunării generale a acționarilor, fără nici un fel de formalitate de convocare prealabilă, se face cu respectarea prevederilor Art. 121 din Legea nr. 31/ 1990, republicată și completată, potrivit căreia ,, Acționarii reprezentând întreg capitalul social vor putea, dacă nici unul dintre ei nu se opune, să țină o adunare generală și să ia orice hotărâre de competența adunării, fără respectarea formalităților cerute pentru convocarea ei” „.

 

Dar, conform Codului Administrativ, Articolul 129, Atribuțiile consiliului local: (2) Consiliul local exercită următoarele categorii de atribuții:

 

a) atribuții privind unitatea administrativ-teritorială, organizarea proprie, precum și organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor publice de interes local și ale societăților și regiilor autonome de interes local;

 

(3) În exercitarea atribuțiilor prevăzute la alin. (2) lit. a), consiliul local: d) exercită, în numele unității administrativ-teritoriale, toate drepturile și obligațiile corespunzătoare participațiilor deținute la societăți sau regii autonome, în condițiile legii;

 

         „Având în vedere cele de mai sus, Consiliul Local, care exercită, în numele unității administrativ teritoriale, drepturile și obligațiile participațiilor deținute la societățile comerciale, nu a fost de acord cu nicio ședință de adunare generala a acționarilor la societatea Termo Calor Confort SA, întrucât nu a fost întrebat.  Drept consecință, toate hotărârile adoptate in respectiva ședință sunt nule de drept și orice încercare de depunere a acestora la ORC sau Monitorul Oficial reprezintă încălcări ale legislației în vigoare. De altfel și președintele Consiliului de Administrație a refuzat să participe la aceasta ședință sau la convocarea acesteia, pe cale de consecință refuzând  să semneze ACTE ILEGALE”, precizează consilierii locali PNL USR-PLUS, care adaugă că același lucru se dorește și la cealaltă societate, SC APA CANAL SA, unde s-a modificat actul constitutiv și s-a convocat AGA pe data de 26.03.2021. 

 

„La aceste societăți domnul primar se prevalează de articolul 132, uitând că mai există și articolele 129, 131 etc. Vă anexăm doua hotărâri de Consiliu Local din alte orașe din Romania unde sunt operatori regionali: în unul din cele 2 exemple reprezentanții în AGA sunt 2 consilieri locali, iar in celălalt exemplu este primarul Municipiului, însă acesta este mandatat de către CL în privința modalității de vot. Doar la Pitești se modifică acte constitutive prin ocolirea Consiliului Local, care este reprezentantul unității  administrative”, mai precizează consilierii locali. Aceştia fac apel la angajații acestor societăți să verifice ce semnează. Consilierii Locali din grupul PNL-USR-PLUS au depus solicitare de convocare intr-o ședință extraordinară a Consiliului Local pentru rezolvarea în regim de urgență a acestei situații.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.