pahontu

Pe vremuri, Argeşul avea zeci de înalţi oficiali în Guvern, minister şi instituţii naţionale. Acum, numărul lor este doar de opt. Vi-i prezentăm în cele ce urmează.

 

Cel mai longeviv înalt oficial într-o instituţie de vârf a statului este un argeşean. Este vorba de generalul Lucian Pahonţu (foto), care deţine funcţia de director al SPP din 2005. Adjunctul său este tot un argeşean-Daniel Bălaşa, şi este în funcţie din 2016. Din 2018, secretarul general al Academiei Române este argeşeanul Ioan Dumitrache. De peste un an, comandantul Poliţiei Capitalei este un piteştean-comisarul-şef Bogdan Berechet, anterior acesta fiind pe rând comandant al Poliţiei Vâlcea şi al Poliţiei Argeş. Tot din ianuarie 2020 este preşedinte al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de stat argeşeanul Gheorghe Alecsei. Ianuarie 2020 a fost o lună bună şi pentru Cătălin Bulf, care a fost numit atunci secretar de stat la Ministerul Economiei. Fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi preşedinte ANPC, Bogdan Pandelică este din octombrie 2018 consultant senior la Banca Naţională a României. În fine, cel mai nou înalt oficial este Adrian Cârstea, numit în acest an secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.