medicamente contrafacuteÎncepând din luna martie, la Curtea de Apel Piteşti se va rejudeca un proces prin care un piteştean cu multiple probleme de sănătate cere unei farmacii din municipiu nu mai puţin de 380.000 de euro pentru că i-ar fi vândut medicamente contrafăcute şi utilizarea acestora i-ar fi produs daune „sănătăţii şi integrităţii fizice”.

 

Procesul a început în 2014 la Tribunalul Argeş, iar C.M., bărbatul care cere daunele, a depus la proces documente conform cărora a fost diagnosticat cu hepatită Tip B, a urmat un tratament de vindecare de 52 de săptămâni, achiziţionând de la o farmacie din Piteşti începând cu iulie 2012 medicamentul PEGASYS, cu seringă de unica folosinţă, produs de firma Roche. Bărbatul a arătat că în martie 2013 farmacia i-a vândut un medicament contrafăcut, cu o compoziţie falsificată, iar ulterior starea sa de sănătate s-a deteriorat.

 

Iniţial, Tribunalul Argeş a obligat farmacia să îi plătească pacientului despăgubiri de 20.000 de euro. Numai că ulterior farmacia a făcut apel, iar Curtea de Apel Piteşti a respins cererea pacientului. Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ce a decis la finalul anului trecut ca dosarul să se rejudece la Curtea de Apel Piteşti în această primăvară.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.