soareRata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile în Piteşti a ajuns la un nivel îngrijorător, de 7,54/1.000 de locuitori. L-am întrebat în acest sens pe prefectul Emanuel Soare dacă se va lua măsura carantinării Piteştiului în următoarele zile.

 

„Facem analize şi luăm în calcul toate scenariile posibile. Nu există vreo prevedere undeva cum că ar deveni obligatorie carantina dacă se depăşeşte o anumită rată a incidenţei. Există conform legii multe criterii pe care DSP le analizează. Nu este cazul deocamdată să impunem măsuri de carantină la Piteşti, chiar dacă incidenţa a crescut foarte repede într-un timp foarte scurt. Sunt celelalte măsuri ce au fost luate şi care trebuie să îşi şi manifeste efectele. Măsurile trebuie luate cu cap. Noi trebuie să acţionăm asupra cauzelor. Vom vedea şi evoluţia cazurilor. Am avut un vârf joi privind cazurile din Argeş, şi pentru că rămăseseră buletine neintroduse”, spune prefectul Emanuel Soare.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.