nosocomialeUnităţile spitaliceşti din Argeş continuă să fie o sursă de infecţii nosocomiale. Conform unui răspuns pe care ni l-a dat DSP Argeş, de la începutul anului şi până în octombrie, în spitalele din Argeş au fost raportate nu mai puţin de 117 infecţii nosocomiale. Infecţiile nosocomiale sunt infecţiile apărute în spital, la 48 de ore de la internare, pe parcursul spitalizării, până la 30 de zile de la externare.

În primele nouă luni ale anului, în spitalele din România au fost raportate 2.600 de cazuri de infecţii nosocomiale. Mai trebuie însă specificat că multe spitale nu au dat vreo raportare.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.