ASF.jpg

Membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) sunt cei responsabili direct de funcţionarea în condiţii optime a pieţei de capital, a pieţei asigurărilor şi a fondurilor de pensii. 

Consiliul ASF este format din 9 membri, dintre care 5 membri executivi – preşedintele, prim-vicepreşedintele şi 3 vicepreşedinţi – precum şi 4 membri neexecutivi. Toţi au fost numiţi pentru un mandat de 5 ani, începând cu 14 noiembrie 2018, cu excepţia noului preşedinte, Nicu Marcu, numit în vara acestui an.

Salariile celor opt membri ai Consiliului – deci cu excepţia preşedintelui, care nu are depusă declaraţia de avere – ajung şi la 11.700 de euro lunar. Toţi au conturi curente şi depozite bancare, iar doi dintre aceştia şi-au băgat banii şi în fonduri de investiţii sau acţiuni. Tot doi membri ai CASF dețin proprietăți importante și în județul Argeș.

Astfel, Ştefan Daniel Armeanu, vicepreşedinte, responsabil de Sectorul Sistemului de Pensii Private, deţine o treime din: două terenuri de 15.450 mp şi 259 mp, casă de 69,6 mp, toate în judeţul Vâlcea; jumătate din: terenuri de 5.000 mp (jud. Argeş) şi 46 mp (Bucureşti), trei case de 93 mp, 68 mp şi 40,5 mp (în jud. Argeş), două spaţii comerciale de 37,7 mp şi 4,3 mp (jud. Ialomiţa), loc de parcare, apartament de 88 mp, casă de 334,4 mp (în Bucureşti).

De asemenea, Aura Gabriela Socol, membru neexecutiv, are un teren de 185 mp şi o casă de 173 mp, ambele în Bucureşti, jumătate din trei terenuri de 5.000 mp, 300 mp în Prahova şi 375 mp în jud. Argeş.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.