nereguliSpitalul Judeţean Argeş trebuie să returneze peste 2 milioane de lei încasaţi ilegal. Neregulile mari au fost descoperite de către Curtea de Conturi la un amplu control efectuat în lunile februarie şi martie. Concret, după ne-a declarat Cristian Mitrofan, directorul general al CAS Argeş, „urmare a misiunii de audit financiar efectuat de către Camera de Conturi Argeş în februarie şi martie 2020, CAS Argeş a transmis Spitalului Judeţean o adresă de solicitare a reanalizării sumelor identificate ca neconforme în vederea stabilirii debitului real. Suma estimată de către auditorii externi este de 2.148.577 lei şi reprezintă indemnizaţii de concedii medicale încasate ca şi dublă finanţare, deoarece pentru salariaţii identificaţi ca fiind în concediu medical, Spitalul Judeţean Argeş solicitase sumele în baza contractului cu CAS Argeş pentru: „Transferuri din bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate către unităţile sanitare pentru acoperirea creşterilor salariale”. Până la această dată, Spitalul Judeţean Argeş nu a transmis sumele rezultate în urma reanalizării, aşa cum li s-a solicitat, şi nu a făcut vreun virament în conturile CAS Argeş. Menţionăm că data-limită a punerii în aplicare a măsurilor stabilite în urma misiunii de control este 31 august a.c.”

Neregulile ne-au fost confirmate şi de către prefectul Emanuel Soare: „Cei de la spital au solicitat decontarea dublă a unor sume mari. Au solicitat de la CAS Argeş decontul pentru creşteri salariale, dar au cerut deconturi şi pentru persoanele care au fost în concedii medicale. Practic au cerut deconturi şi pentru salarii şi pentru concedii medicale. Curtea de Conturi le-a cerut să dea banii înapoi. Şi dacă nu era managerul Tiberiu Irimia în acea perioadă, le-ar fi blocat conturile, iar Spitalul Judeţean Argeş ar fi fost executat. Sunt sume mari, câteva milioane de lei. Plata acestor sume a fost eşalonată ca urmare a discuţiilor avute cu domnul Irimia”.

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.