covidDupă cum se știe, o angajată de la Apă Canal a fost depistată pozitiv cu coronavirus. Am luat legătura cu o sursă apropiată de acest caz și am aflat detalii în exclusivitate despre acest caz ce are ramificații multiple și, dacă rezultatele confirmă, ar putea scoate la iveală faptul că mai mulți salariați de la Apă Canal au coronavirus, deși în raportările oficiale apare până acum un singur caz.

 

După cum am verificat, angajata respectivă nu a fost în concediu, cum se vehiculase inițial și nu a luat virusul din vreun concediu, ci a fost la job în fiecare zi. Primele simptome le-a avut pe 8 iunie, sub forma unor frisoane. A contactat medicul de familie, care i-a spus să meargă la un ORL-ist. Pe 15 iunie a fost programată la o clinică privată. Medicul de acolo i-a dat mai multe picături pentru nas și i-a recomandat să facă un test COVID-19. Angajata, căreia îi curgea puțin nasul, a mers în dimineața zilei de 16 iunie la Spitalul de la Mioveni pentru a fi testată. În seara aceleiași zile a fost sunată de la spital pentru a i se comunica faptul că testul a ieșit pozitiv și drept urmare are coronavirus. Femeia s-a dus în aceeași seară și s-a internat la spitalul de la Mioveni. Starea ei de sănătate este una bună.

 

Aceeași sursă ne-a declarat că este posibil ca angajata de la Apă-Canal, care lucrează la sediul din cartierul Tudor Vladimirescu din Pitești, să fi luat coronavirusul de la un coleg de la Branșamente care lucrează în aceeași clădire. Bărbatul a avut temperatură la începutul lunii iunie, după care i s-a cerut să nu mai vină la job, fiind ulterior internat la Spitalul de la Valea Iașului. ”Soția respectivului a intrat în contact cu o persoană infectată, iar ea și soțul ei ar fi ascuns acest lucru, din câte am înțeles. Din 2 iunie colegul angajatei de la Apă Canal și-a luat concediu de odihnă și nu medical, cum ar fi fost normal. Însă și din concediu a mai venit la serviciu de câteva ori pentru a își rezolva anumite probleme”, ne-a declarat o sursă apropiată angajatei depistate pozitiv. Și soția respectivului angajat de la Branșamente este internată la ora actuală, însă la Spitalul de la Mioveni.

 

Am mai descoperit și că managementul Apă Canal le-a cerut colegilor femeii să nu mai vină la birou după ce aceasta a fost depistată pozitiv.

 

Am încercat să luăm legătura și cu Alexandru Guiță, directorul DSP Argeș, pentru a ne spune mai multe legat de acest caz și de numărul angajaților de la Apă Canal depistați pozitiv, însă acesta nu a răspuns, deși l-am sunat de trei ori, și nici nu a revenit cu vreun apel în cursul zilei de vineri 19 iunie. O lipsă de transparență ce nu îl onorează într-o perioadă în care comunicarea de la instituțiile publice este esențială. Și nu putem să nu ne amintim că, indiferent cât de criticată era fosta directoare Sorina Honțaru, aceasta măcar răspundea la telefon ori de câte ori o sunam.

 

CONTACT

E-mail: office@financiarpress.ro