boroiDin delegația României la Jocurile Olimpice de la Paris, alături de atleta musceleancă Andreea Taloș, face parte și un înalt oficial român ce are legături cu Argeșul. Este vorba de fostul atlet George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ai cărui părinți sunt argeșeni.

De altfel, conform ultimei declarații de avere, George Boroi are o casă de vacanță de 66 metri pătrați la Poiana Lacului, plus un teren de 5.832 metri pătrați în aceeași comună din Argeș, ambele moșteniri.

Ca sportiv, a practicat atletismul, proba sa favorită fiind 110 m garduri. A fost legitimat la CSA Steaua București, iar printre performanțele notabile se numără participarea la două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, în 1992, la Barcelona și în 1996, la Atlanta.

În 1993, a stabilit un nou record național al României, la 110 m garduri, cu timpul de 13,34 secunde, record care nu a fost doborât până în prezent, iar în 1994, a cucerit medalia de argint, la Campionatul European de atletism în sala de la Paris.

În 2016, după Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, George Boroi a renunțat la funcția de comandant al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București și a acceptat să fie secretar general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.