baschet

Cu două săli de sport ultramoderne, Pitești Arena și respectiv Sala Sporturilor, Piteștiul și Mioveniul au dovedit din nou că pot găzdui o competiție internațională la vârf. După Campionatul European de Handbal Feminin Tineret de anul trecut, de această dată a fost vorba de Campionatul European de Baschet U20, Divizia B, cu 21 de echipe naționale prezente în Argeș timp de 10 zile. Iar organizarea a fost la superlativ. Și echipa României, ce are în componență doi jucători de la FC Argeș, a câștigat finala.

4.400 de fani au umplut cocheta Pitești Arena duminică 21 iulie, pentru a asista la finala Campionatului European de tineret, Divizia valorică B. Iar naționala României nu i-a dezamăgit: tricolorii au surclasat Ucraina cu 80-58 și au încheiat competiția fără înfrângere, realizând o performanță remarcabilă pentru baschetul românesc. Este al doilea titlu european U20 din istoria baschetului românesc, după cel din 2017, obținut tot pe teren propriu, la Oradea. Astfel, în 2025, România va juca în 2025 pentru doar a treia oară în Divizia A la categoria de vârstă U20, după participarea la ediția inaugurală din 1992 și, apoi, cea din 2018. Echipa României a câștigat toate meciurile, inclusiv foarte dificila semifinală cu Finlanda.

Antonescu și Nistor, cei doi baschetbaliști de la FC Argeș, au avut evoluții foarte bune în finală, marcând 8 și respectiv 3 puncte.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.