dacia-dakar.jpgCu scopul declarat de a participa la ediția din 2025 a Raliului Dakar și chiar de a câștiga această prestigioasă competiție, echipa de rally-raid a mărcii Dacia va fi compusă din Sébastien Loeb, Cristina Gutiérrez Herrero și Nasser Al-Attiyah.

Conform oficialilor Dacia, noul membru al echipei, Nasser Al-Attiyah, va participa la etapa de test din 2024 și se va angaja apoi, din 2025, în Raliul Dakar și în Campionatul Mondial de Rally-Raid FIA (W2RC).

Nasser al-Attiyah este dublu Campion Mondial de Raliuri FIA în WRC-2 și de 19 ori Campion al Raliurilor FIA din Orientul Mijlociu (din 2003 până în 2015). El a participat la numeroase competiții de raliu, rally-raid și de circuit. Palmaresul său în rally-raid este fără egal. Nasser este de cinci ori câștigător al Cupei Mondiale la Raliu 4×4 și dublu câștigător al Campionatului Mondial de Rally-raid.

El este, de asemenea, unul din multiplii campioni ai Raliului Dakar. În 2010 a terminat cursa în poziția a doua, la numai două minute și 12 secunde în urma lui Carlos Sainz. Primul său titlu la Dakar l-a câștigat în 2011, devansându-i pe Giniel de Villiers și pe Carlos Sainz.

Următoarele victorii ale lui Nasser la Dakar au avut loc în 2015, 2019, 2022 și 2023, alături de copilotul său, Mathieu Baumel, care îl va însoți și în echipa Dacia. În vârstă de 47 de ani, Mathieu este unul din cei mai titrați copiloți francezi, cu patru victorii la Dakar și 12 titluri de Campion Mondial (două în rally-raid, una în WRC2 și nouă în MERC).

Nasser al-Attiyah și Mathieu Baumel alcătuiesc al treilea echipaj al Team-ului Dacia, alături de echipajele Sébastien Loeb/Fabian Lurquin & Cristina Gutiérrez Herrero/Pablo Moreno Huete. Din 2024, cele trei echipaje vor testa un prototip al mărcii, alimentat cu combustibil sintetic, în cadrul Raliului Marocului.

Cei de la Dacia susțin că obiectivul comun al tuturor este, nici mai mult, nici mai puțin decât câștigarea Raliului Dakar.

Crearea echipei de rally-raid Dacia a fost anunțată oficial în iulie 2023. 

Dacia va participa la Dakar 2025 în categoria T1+. Marca va aborda acest proiect incitant bazându-se pe experiența companiei Prodrive în domeniul dezvoltării de vehicule de rally-raid. De aproape 40 de ani Prodrive este unul din actorii majori ai sportului auto pe plan mondial, ajutând numeroase mărci să câștige campionate internaționale. Prodrive este implicat în raliul Dakar și în campionatul de Rally-Raid din anul 2020 și a participat la ultimele trei raliuri Dakar cu vehicule concepute de propriile echipe, obținând locul al doilea în clasamentul general în 2022 și 2023.

Nu trebuie uitat că Dacia a participat deja la competiții dificile precum raliul Aïcha des Gazelles sau cursa pe zăpadă și gheață Trofeul Andros.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.