baschetLa ora actuală, la nivel de echipe FC Argeș este la vârf doar în ceea ce privește baschetul. La polul opus, fotbalul este o mare dezamăgire, probabil cea mai mare din ultimele trei decenii. De ce s-a ajuns aici, la această situație diametral opusă? Vă vom explica în cele ce urmează.

Baschetbaliștii de la FC Argeș fac senzație în Liga Națională de Baschet, având până acum nouă victorii și doar o înfrângere. Iar baschetbaliștii impresionează foarte plăcut, nu doar pe teren, ci și în afara lui. De ce? Pentru că baschetbaliștii de la FC Argeș sunt o ECHIPĂ, pentru că joacă din multă pasiune, pentru că au un antrenor foarte implicat, în persoana sârbului Nebojsa Vidic. Pentru că transferurile făcute în această vară sunt unele excelente, în frunte cu cele ale americanilor Corey Allen (excelent la aruncările de trei puncte și foarte eficient), Raijon Kelly, Naje Smith și Bryce Douvier. Pentru că sârbul Nikola Jevtovic e ca vinul vechi, din ce în ce mai bun cu fiecare sezon. Pentru că Alin Andrieș și Tudor Fometescu fac constant meciuri foarte bune. Pentru că la Pitești se joacă baschet cu zâmbetul pe buze, iar la Pitești Arena vin constant în medie minimum 1.800-2.000 de spectatori la fiecare meci, una dintre cele mai bune medii din România.

fani baschet

 

Baschetbaliștii de la FC Argeș sunt prezenți în comunitate cu fapta, merg des în școlile din Pitești, se întâlnesc cu sute și sute de elevi, vorbesc cu ei, se fotografiază, interacționează normal și natural. Și astfel se creează un spirit comunitar minunat. Fanii mici și mari simt echipa alături de ei, iar ei la rândul lor sunt alături de echipă. Și, apropo de pasiune, contează mult în evoluția atât de frumoasă a echipei de baschet FC Argeș pasiunea directorului de marketing Lucian Alexandru Călinescu, un mare fan al baschetului, implicat și dedicat trup și suflet. Iar rezultatele se văd.

Și, pe bună dreptate, în acest sezon, echipa de baschet FC Argeș are pretenții îndreptățite să aspire la o clasare pe podiumului campionatului.

Iar dacă baschetul e la superlativ la Pitești, fotbalul este la polul opus. Adică o mare rușine tocmai în orașul lui Dobrin. Managementul echipei de fotbal FC Argeș din ultimii ani este unul dezamăgitor, antrenorii se schimbă prea des, mulți dintre jucătorii transferați sunt doar mercenari, interesați doar de bani și deloc să fie atașați de echipă. Și mai e o problemă mare. Există prea puțin interes ca să fie susținuți și promovați jucători tineri de la centrul de juniori, deși acesta nu duce lipsă de talente.

Iar echipa FC Argeș nu mai e de câțiva ani o echipă, ci doar o adunătură de jucători. O adunătură ce a dus clubul pe locul 15 în Liga a 2-a. Este revoltător, este rușinos pentru un club ce a dat atât de mulți jucători de top de-a lungul anilor, în frunte cu Dobrin, Bebe Barbu, Radu II, Cristian, Doru Toma, Mutu ori Jean Barbu. E clar că la FC Argeș trebuie schimbate multe din temelii, în frunte cu managementul. La echipa de fotbal FC Argeș trebuie aduși oameni dedicați și pasionați, așa cum e cazul la fotbal. La FC Argeș trebuie aduși investitori majori cu viziune și pasiune. Pentru că dacă se va continua din păcate în acest ritm dezastruos, FC Argeș va ajunge în câțiva ani doar o echipă de duzină prin Liga a IV-a ori a V-a. Și ar fi mare păcat. Ar fi păcat în primul rând pentru numeroșii fani inimoși, pentru memoria lui Dobrin, pentru istoria acestei echipe.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.