demolare

Pe 17 septembrie a început demolarea vechiului stadion ”Nicolae Dobrin”, în locul său urmând a fi ridicată cea mai modernă arenă din România. Și, după cum ne-au precizat surse autorizate, demolarea va fi gata cel târziu până pe 15 ianuarie 2024. În prezent, stadiul lucrărilor de demolare este de 85%. Legat de licitația pentru construirea viitorului stadion, aceasta este deocamdată în evaluare la Compania Națională de Investiții. Și, în cazul în care nu vor fi contestații, câștigătorul ar putea fi desemnat până la finalul acestui an, lucrările urmând a începe în primăvara lui 2024.

Viitorul stadion de la Pitești va avea 15.200 locuri, 14 loje VIP și peste 200 de locuri pentru presă. Parcarea viitorului stadion va avea minimum 450 de locuri, dintre care 20 vor fi pentru mașini electrice.

Practic, va fi un întreg complex sportiv. În afară de stadionul mare, va fi și un stadion pentru atletism, plus centru pentru copii și juniori cu 10 vestiare.

Un alt detaliu spectaculos: 30% din energia necesară funcționării stadionului va fi asigurată din surse regenerabile, urmând a fi instalate panouri fotovoltaice. Costurile cu întreținerea stadionului vor fi reduse masiv și datorită pompelor de căldură cu propan, unele de ultimă generație.

stadion

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.