biancaNăscută în Canada, dintr-o familie de români, jucătoarea de tenis Bianca Andreescu este în revenire de formă după o perioadă măcinată de accidentări.

Marți seara, Bianca a reușit o victorie de senzație în primul tur la Roland Garros, după ce a învins-o în trei seturi pe Victoria Azarenka din Belarus, cap de serie nr. 18 și fostă dublă câștigătoare la Australian Open. Bianca Andreescu și-a început cariera la 6 ani la baza Arpechim din Pitești, unde s-a pregătit doi ani și jumătate, fiind antrenată de Gabriel Hristache.

Părinții Biancăi emigraseră în Canada la mijlocul anilor '90, cu viză obţinută în Ungaria. Numai că Maria Andreescu, mama Biancăi, a decis să se întoarcă în România fiindcă şi-a dorit foarte mult ca Bianca să beneficieze de sistemul românesc de învăţământ. A rezistat doar trei ani în România, timp în care s-a lovit de piedicile „rezervate“ micilor oameni de afaceri de statul român. În acest timp, totuşi, Bianca a făcut primii paşi în tenis.

Bianca Andreescu a reușit performanțe excepționale în 2019, câștigând turneele de top de la Indian Wells și US Open.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.