bazin olimpicDupă peste trei ani de reabilitări și investiții importante, Bazinul Olimpic din Pitești va fi redeschis în primăvara acestui an și va fi unul dintre cele mai moderne din România. Investițiile totale se ridică la peste 23 de milioane de lei, dintre care 16,5 milioane lei, în procent covârșitor din fonduri europene, au fost alocate pentru modernizare, montare sistem panouri solare și eficientizare energetică.

Lucrările efective au început pe 30 mai 2019, iar acum Bazinul Olimpic Pitești este aproape gata. ”Au fost aduse 600 de scaune din Portugalia, iar bazinul a fost deja omologat de către Federația Română de Natație și Pentatlon Modern”, a declarat pentru FinanciarPress.ro primarul Cristian Gentea.

Datorită proiectului de reabilitare și mai multor sisteme de ultimă generație, recircularea apei filtrate se va face o dată la patru ore, pierderile de apă fiind aproape zero. Și tabela de la bazin este una nouă.

Bazinul Olimpic Pitești, ce are o structură deosebită, a fost proiectat de către Mihail-Naum Teodorescu, unul dintre cei mai apreciați arhitecți români. Iar acest proiect a primit în 1985 Premiul Uniunii Arhitecților din România, fiind apoi recompensat în 1989 cu o distincție specială la un concurs internațional de proiecte de arene sportive și bazine de înot organizat în fosta Republică Federală Germania.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.