stadion nicolae dobrinMiercuri 11 ianuarie a fost făcut un pas extrem de important pentru ca viitorul stadion ”Nicolae Dobrin” din Pitești să devină realitate. Prin Hotărâre de Guvern, a fost aprobată finanțarea pentru viitorul stadion, finanțare ce se va ridica la 494,8 milioane lei, inclusiv TVA, din care 486,2 milioane lei va fi finanțarea asigurată prin Compania Națională de Investiții.

Viitorul stadion, ce va fi cel mai modern din România, va avea 15.200 locuri, 14 loje VIP și peste 200 de locuri pentru presă. Parcarea viitorului stadion va avea 457 de locuri, dintre care 229 vor fi la subsol.

Practic, va fi un întreg complex sportiv. În afară de stadionul mare, va fi și un stadion pentru atletism, plus centru pentru copii și juniori cu 10 vestiare.

Un alt detaliu impresionant: 30% din energia necesară funcționării stadionului va fi asigurată din surse regenerabile, urmând a fi instalate panouri fotovoltaice. Costurile cu întreținerea stadionului vor fi reduse masiv și datorită pompelor de căldură cu propan, unele de ultimă generație.

”Aprobarea finanțării este cel mai important pas. Compania Națională de Investiții va începe să lucreze la caietul de sarcini, urmând ca în această primăvară să fie organizată licitația pentru desemnarea firmei ce va realiza viitorul stadion. Documentația privind demolarea vechiului stadion a fost deja depusă, urmând ca apoi să se obțină toate avizele pentru demolare și să se dea Hotărâre de Guvern privind autorizația de demolare”, a declarat pentru FinanciarPress.ro Cristian Gentea, primarul Piteștiului.

Conform notei de fundamentare din Hotărârea de Guvern, stadionul va fi prevăzut cu un adăpost de protecție civilă situat la subsol, cu suprafață de 60 metri pătrați, ce poate asigura protecția pentru personalul permanent din birouri (~30 persoane). Durata de proiectare a obiectivului de investiții este de 7 luni, iar durata de execuție a investiției este de 29 luni.

 

 

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.