stadionAtunci când pui pasiune, profesionalism și implicare 150%, rezultatele sunt la superlativ. Iar cel mai recent exemplu relevant este cel al viitorului stadion ”Nicolae Dobrin” din Pitești, care va fi o arenă cum nu a mai fost realizată până acum în România. Iar aici meritele esențiale le au primarul Cristian Gentea și city managerul Lucrețiu Tudor, cei care se zbat mult de doi ani pentru ca Piteștiul să aibă un stadion de cinci stele. Și ce este cu adevărat lăudabil este faptul că atât Cristian Gentea, cât și Lucrețiu Tudor nu au dorit doar ca Piteștiul să aibă doar un stadion, ci un stadion original, spectaculos și cu o linie arhitectonică superbă. Un stadion demn de cele mai înalte standarde UEFA. Iar marți 27 septembrie, la Primăria Pitești a avut loc prezentarea proiectului viitorului stadion.

În ședința Consiliului Local de joi 29 septembrie va fi aprobat studiul de fezabilitate al viitorului stadion, urmând ca vineri 30 septembrie city managerul Lucrețiu Tudor să depună proiectul la București la Compania Națională de Investiții.

 

Va fi o bijuterie pentru Pitești”

 

”Mi-am dorit de mult timp ca Piteștiul să aibă un astfel de stadion. Am vizitat zeci de stadioane din Europa, am fost inclusiv pe stadionul lui Tottenham și pot spune că viitorul nostru stadion nu mi se pare cu nimic mai prejos față de stadionul din Londra”, spune primarul Cristian Gentea.

Viitorul stadion va avea 15.200 locuri, 14 loje VIP și peste 200 de locuri pentru presă. Parcarea viitorului stadion va avea minimum 450 de locuri, dintre care 20 vor fi pentru mașini electrice.

Practic, va fi un întreg complex sportiv. În afară de stadionul mare, va fi și un stadion pentru atletism, plus centru pentru copii și juniori cu 10 vestiare.

Un alt detaliu impresionant: 30% din energia necesară funcționării stadionului va fi asigurată din surse regenerabile, urmând a fi instalate panouri fotovoltaice. Costurile cu întreținerea stadionului vor fi reduse masiv și datorită pompelor de căldură cu propan, unele de ultimă generație.

Investiția totală estimată este de 76,8 milioane euro fără TVA.

”Va fi o bijuterie pentru Pitești, un complex sportiv cu dotări de ultimă generație. Va avea inclusiv o sală de atletică grea”, spune city managerul Lucrețiu Tudor.

stadion 01

 

Când încep lucrările

 

Lucrețiu Tudor a prezentat în exclusivitate pentru FinanciarPress.ro mai multe detalii privind următoarele etape de parcurs. La Compania Națională de Investiții, procedura va dura aproximativ patru luni. Ulterior trebuie emisă o Hotărâre de Guvern, după care poate începe demolarea vechiului stadion, cu o durată estimată de trei-patru luni. Iar cel târziu în octombrie 2023 vor începe lucrările la viitorul stadion, termenul de finalizare fiind toamna lui 2025.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.