bazin 01În ianuarie 2021 mergeam alături de primarul Cristian Gentea pe șantierul Bazinului Olimpic Pitești, locul unde și-a început cariera mulți campioni la natație, în frunte cu Robert Glință. Iar impresiile la acea vizită nu au fost deloc unele favorabile. Zecile de calorifere din fontă nu fuseseră înlocuite, iar numeroasele țevi ruginite și vechi de decenii de la subsol completau un peisaj demn mai degrabă de un bazin al unui oraș... bananier. Plus că tavanul bazinului avea un aspect vetust, și asta ca să folosim un eufemism. Iar primarul Piteștiului a avut reacție. De la bugetul local au fost alocați 8,6 milioane lei. Și, la un an și șase luni diferență, diferențele se văd cu ochiul liber. Tavanul a fost schimbat și arată în sfârșit a Bazin Olimpic de talie internațională. La subsol, toate instalațiile și țevile au fost înlocuite, fiind adusă inclusiv aparatură foarte eficientă energetic din Marea Britanie. Și un alt detaliu important legat de eficientizarea energetică. Până în anii trecuți, apa de la bazin ajungea la canalizare, consumul fiind astfel foarte mare. Acum, grație unor sisteme de ultimă generație, recircularea apei filtrate se face o dată la patru ore, pierderile de apă fiind aproape zero. Și tabela de la bazin este una nouă. Iar de anul viitor Bazinul Olimpic Pitești va putea găzdui competiții naționale și europene.

Iar vestea cea mai bună este reprezentată de faptul că lucrările vor fi gata cu trei luni în avans. ”Am vorbit cu constructorul, iar finalizarea reabilitării Bazinului Olimpic va fi în decembrie în acest an, cu trei luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract, adică martie 2023”, spune primarul Cristian Gentea.

bazin 03bazin gentea

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.