dobrinPrestigiosul site italian de sport calciomercato.com i-a dedicat în acest week-end un amplu articol marelui fotbalist piteştean Nicolae Dobrin.

 

Sub titlul „Dobrin, geniul pentru care Bernabeu a tratat cu dictatorul Ceauşescu. Mai bun ca Hagi, dar îi plăcea vinul”, jurnaliştii italieni îi fac un amplu portret marelui fotbalist, spunând că acesta nu era un „sfânt” şi că iubea să joace fotbal, dar în maniera sa, fără să fie focalizat mult pe pregătirea fizică sau tactică. Ziariştii de la calciomercato.com scriu şi despre relaţia sa dificilă cu antrenorul Angelo Niculescu, fapt ce l-a costat mult la Campionatul Mondial din Mexic 1970, unde nu a jucat nici măcar un minut. Jurnaliştii din Italia scriu şi cum marele Santiago Bernabeu, preşedintele de la Real Madrid, a tratat direct cu Ceauşescu pentru a îl transfera pe Dobrin, însă fără succes.

 

„Dobrin avea toate calităţile esenţiale pentru a juca fotbal, în frunte cu o tehnică de un nivel excepţional. Hagi a fost un fenomen. Dar avea un singur picior genial. Dobrin a fost un „magician” cu ambele picioare”, concluzionează jurnaliştii de la calciomercato.com

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.