fc argesMă tot uit constant la FC Argeş din toamna anului trecut şi realizez cât de mult ne-a lipsit în ultimii 15 ani FC Argeş. Da, ne-a lipsit acel FC Argeş de pe vremuri. De pe vremea lui Nicolae Dobrin şi Radu II. De pe vremea lui Jean Barbu, Vintilă şi Mutu. Acel FC Argeş bătăios, capabil să se lupte de la egal cu orice echipă şi să câştige. Şi acel FC Argeş a reapărut. A renăscut din iarna trecută. Pas cu pas. Meci cu meci. Gol după gol. Echipa are atitudine şi altitudine. Echipa creează emoţii pozitive constant. S-a văzut clar şi limpede şi la partida de marţi 27 aprilie cu UTA Arad. O victorie cu 4-1 şi goluri senzaţionale. Ca pe vremuri. Ar mai fi trebuit doar ca Stadionul Nicolae Dobrin să fie plin cu suporteri pentru ca bucuria să fie totală. Dar sunt sigur că nu va mai trece mult timp până când suporterii alb-violeţi vor putea din nou să umple stadionul.

 

Şi ce e îmbucurător e faptul că FC Argeş este o ECHIPĂ cap coadă. De la excelentul portar Greab până la foarte eficientul Malele. Şi apropo de Malele, este pentru prima oară din 1998 încoace când FC Argeş are un jucător care marchează peste 15 goluri în Liga 1. Predecesorul lui Malele a fost Jean Barbu, cu 21 goluri în sezonul 1997-1998. Malele are acum 16 goluri şi nu este deloc exclus ca în cele şase etape rămase să ajungă la minimum 21 de goluri.

 

Şi sunt şanse importante ca bucuriile şi emoţiile speciale alb-violete să continue şi la nivel european. Pentru că FC Argeş a primit licenţa UEFA şi speră într-o clasare pe unul dintre cele două locuri care să o trimită în barajele pentru a accede în preliminariile UEFA Conference League.

 

Nu va fi uşor. Dar sunt sigur că alb-violeţii vor lupta până în ultima etapă pentru a fi sus. Şi mai sus.

 

Şi, ca să îl parafrazez pe Charles Dickens, marile mele speranţe, ca şi ale numeroşilor suporteri, sunt ca din viitorul sezon lotul să nu sufere modificări. Este esenţial ca Malele să rămână la FC Argeş. Lucru valabil şi pentru Greab şi pentru ceilalţi fotbalişti. Deocamdată, FC Argeş transformă cu fiecare etapă visele în realitate. O altfel de pasăre Phoenix. Dream on, vorba celor de la Aerosmith.

Foto: Gabriela Neacşu

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.