narcisa 01Am fost la sute de lansări de cărţi de-a lungul carierei mele de jurnalist. Multe dintre ele au fost prozaice până la paroxism şi presărate cu discursuri arhipline de platitudini. Şi recunosc că îmi doream şi o altfel de lansare de carte, una pe care să o ţin minte pe termen nelimitat. Şi acel moment a venit vineri 9 aprilie într-un spaţiu inedit- terenul bazei sportive a campusului Universităţii din Piteşti- şi cu o autoare ce a făcut şi face istorie pentru handbalul şi sportul românesc: Narcisa Lecuşanu. Fostă campioană mondială de tineret şi vicecampioană mondială de senioare, Narcisa este singura româncă din Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal. Un OM de nota 10 care a făcut carieră ca sportivă de performanţă şi care face carieră şi ca oficial de prim-rang.

Una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului românesc şi-a lansat la Universitatea din Piteşti cartea autobiografică „Povestea vieţii mele”.

Ideea unei lansări la Piteşti fusese creionată de câteva săptămâni, pe parcursul mai multor conversaţii avute cu Narcisa. Am luat legătura cu conducerea Universităţii din Piteşti, şi i-am numit aici pe rectorul Dumitru Chirleşan şi pe prorectorul Adrian Sămărescu. Le-am propus să facem lansarea chiar la Universitate. Şi, spre plăcuta mea surpriză, am avut parte de deschidere şi implicare totală.

narcisa denis

Iar lucrurile s-au aliniat şi au decurs pur şi simplu minunat. Şi locul ales, terenul de sport al campusului, a fost unul perfect „asortat” cu evenimentul.

Prorectorul Adrian Sămărescu a fost un moderator plin de cuvinte potrivite, inspirate şi „pigmentate” cu umor fin. Iar alături de Adrian Sămărescu au vorbit despre marea campioană Narcisa Lecuşanu şi despre autobiografia ei rectorul Dumitru Chirleşan, profesorul şi antrenorul Paul Mihăilă, Julien Leonard Fleancu – decan la Facultatea de Ştiințe, Educație Fizică și Informatică, Liviu Popescu- directorul DJTS Argeş şi autorul acestor rânduri. Şi nu au fost discursuri terne, ci discursuri pline de căldură şi empatie.

ciobanu mioveni 

La eveniment a fost prezent şi Constantin Ciobanu, directorul CS Dacia Mioveni 2012, venit împreună cu o parte din sportivii şi sportivele de la secţia de handbal a clubului, acesta transmiţând Narcisei salutul primarului Ion Georgescu. „Ştiu că domnul primar Georgescu este iubitor al handbalului şi a creat la Mioveni o echipă minunată”, a spus Narcisa Lecuşanu. CS Dacia Mioveni 2012 este singura echipă de handbal feminin din Argeş prezentă în Liga Florilor.

 

# „Există luminiţă la capătul tunelului”

narcisa 02

Iar atunci când a vorbit, Narcisa Lecuşanu a dovedit încă o dată că este o personalitate cu o energie specială, un om cald şi deschis, un om care ştie să comunice deschis şi sincer. Un model autentic de urmat. Un OM plin de charismă.

„Vreau să vă spun din suflet că există luminiţă la capătul tunelului şi puteţi obţine performanţă şi puteţi să obţineţi ceea ce vă doriţi muncind, atât ca sportivi, cât şi în ceea ce înseamnă educaţie. Fără educaţie nu se poate face nimic. Antrenând mintea pe teren şi antrenând mintea printre cărţi poţi obţine ceea ce îţi doreşti. Nu am lăsat niciodată deoparte şcoala şi educaţia, pentru că este foarte important să devii un om complet. Şi fără carte cred că nu ai parte, acesta este mesajul meu pentru tinerii handbalişti. Este foarte greu să faci performanţă, dar dacă o obţii este extraordinar. Mă simt fericită astăzi aici la Universitatea din Piteşti”, a spus Narcisa Lecuşanu.

Şi tot Narcisa a dat răspunsuri interesante şi motivante la numeroasele întrebări venite din public şi în special de la micii handbalişti. Discuţia a devenit o dezbatere interactivă captivantă.

 

#Micuţii handbalişti au stat la coadă la autografe

narcisa 03

La finalul evenimentului, zeci de oameni au stat la coadă pentru a îşi lua autobiografia Narcisei Lecuşanu şi pentru a obţine mult doritele autografe. Iar aici se cuvine o menţiune aparte pentru micii handbalişti, care şi-au aşteptat cuminţi rândul şi apoi au dorit să şi vorbească şi să se fotografieze cu Narcisa.

Iar lansarea de carte a Narcisei Lecuşanu la Universitatea din Piteşti este doar primul pas dintr-o colaborare cu instituţia de învăţământ superior. Pentru că nu peste mult timp Narcisa Lecuşanu le va vorbi online studenţilor de la Universitatea din Piteşti despre cariera şi activitatea sa, despre cum să faci performanţă la cel mai înalt nivel.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.