fermier-e-factura-anaf.jpgGuvernul României a aprobat săptămâna trecută acordarea unui grant de 1.000 lei pe hectar pentru fermierii afectați de seceta din perioada septembrie 2023 - august 2024. Acest ajutor se adresează atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu condiția ca suprafața afectată să depășească 30% din totalul terenului declarat și să fie confirmată prin procese verbale de constatare a pagubelor.

Măsura are ca obiectiv principal compensarea pierderilor înregistrate de fermieri ca urmare a secetei prelungite, fenomen meteorologic clasificat drept calamitate naturală.

Grantul, în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare hectar afectat de secetă, se acordă pe baza unui proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor, document care atestă amploarea impactului negativ asupra culturilor.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, producătorii agricoli trebuie să îndeplinească o serie de condiții de eligibilitate clar definite în actul normativ.

Una dintre condiții este ca suprafața culturii afectate de secetă să reprezinte cel puțin 30% din suprafața totală a culturii declarate în cererea eligibilă pentru anul 2024. De asemenea, este obligatorie înregistrarea producătorilor agricoli în evidențele APIA cu cererea de plată pentru anul 2024, document care reflectă culturile agricole și suprafețele de teren declarate.

O altă prevedere importantă se referă la situația financiară a beneficiarilor, care nu trebuie să se afle în dificultate financiară, cu excepția cazurilor în care dificultatea este o consecință directă a secetei pedologice din perioada menționată.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.