general iacobAbsolvent ca șef de promoție Școala Militară de Ofițeri Activi de Tancuri „Mihai Viteazul” din Piteşti, în anul 1993, general-locotenentul Dragoș Iacob este de câteva luni locțiitor al șefului Statului Major al Apărării.

Iar acesta are o carieră la vârf. În perioada 21 februarie 2020 – 28 februarie 2022, a deținut funcția de comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, iar, între 1 martie 2022 și 15 ianuarie 2024, s-a aflat la comanda Corpului Multinațional de Sud-Est. A participat de asemenea la două misiuni în teatrul de operații din Afganistan.

În 1997 a absolvit Cursul de bază pentru ofițeri de blindate în Fort Knox, SUA, iar în 2012, a absolvit cursurile Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Londra. Generalul-locotenentul Dragoș Iacob deține un master în domeniul securității și strategiei internaționale, obținut în 2013, la Colegiul Regal pentru Studii de Apărare din Londra.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.