spital pitestiConsiliul Județean Argeș continuă parteneriatul cu administrația locală pentru construcția noului Spital Pitești.

Vineri 11 octombrie, Consiliul Județean Argeș a aprobat în ședință extraordinară, Acordul de parteneriat între UAT Județul Argeș în calitate de lider de parteneriat, UAT Municipiul Pitești şi Spitalul Județean de Urgență Pitești, în calitate de parteneri, în vederea depunerii spre finanțare în cadrul Programului național de investiții în infrastructura unităților spitalicești a proiectului pentru Spital Pitești.

”A fost nevoie de această modificare pentru că ministerul Sănătății a transmis Consiliului Local Pitești că este obligatorie condiția prin care Consiliul Judetean Arges trebuie să fie lider al asocierii pentru că avem în administrare Spitalul Județean de Urgență Pitești. Vom depune spre finanțare acest proiect în cadrul Programului Național de Investiții în infrastructura unităților spitalicești, care oferă posibilitatea accesării de fonduri nerambursabile pentru realizarea și dotarea unui spital nou cu o valoarea maximă eligibilă de 2.000.000 mii lei”, spune Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș.

Pentru concretizarea proiectului, Municipiul Pitesti pune la dispoziție o suprafață de 4,44 ha pentru implementarea proiectului. Noul spital, cu o capactitate de 202 paturi, va fi edificat pe amplasamentul din strada Depozitelor, unde va fi relocată activitatea unor structuri medicale ale Spitalului Județean Argeș, care în prezent își desfășoară activitatea în clădiri pavilionare improprii desfășurării actului medical.

De asemenea, în viitorul Spital Pitești va funcționa și Laboratorul recuperare, medicină fizică și balneologie cu bază de tratament astfel încât serviciile de recuperare vor putea fi diversificate și acordate la standard de calitate și în sistemul public.

minzina gentea

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.