georgescuDe-a lungul timpului s-a demonstrat că cei mai eficienți conducători sunt cei care își iubesc aproapele, pentru că în definitiv la aceasta se rezumă patriotismul, la dragostea față de oameni, de neam. Cine fuge de oameni și se ascunde în birouri cât mai dosite, iar pentru a ajunge la ele trebuie trecut prin numeroase filtre de paznici și angajați, denotă o nepăsare față de aceștia și totodată față de problemele și doleanțele lor.

Un astfel de conducător care a făcut administrație din suflet și pentru suflete, vreme de aproape un sfert de secol (6 ani viceprimar și 18 ani primar) este Ion Georgescu, edilul orașului Mioveni,  care se află în ultima lună ca primar, acesta refuzând să mai candideze la alegerile din primăvara acestui an pentru a-și rezolva problemele din justiție.

 Primarul_orasului_Mioveni_Ion_Georgescu.jpg

Nimeni nu cred că poate să conteste apropierea primarului Ion Georgescu de oamenii din Mioveni și invers, dovadă în acest sens fiind procentele uriașe pe care le-a obținut la alegerile organizate în cei 18 ani în care a ocupat funcția de primar. Un primar și om dedicat trup și suflet comunității. Un primar-simbol pentru administrația publică din Argeș și din România.

Georgescu a fost cu adevărat un primar dedicat comunității care l-a adoptat, un primar care nu a fugit de oameni, care nu și-a amenajat biroul la ultimul etaj pentru a se feri de interacțiunea cu cetățenii. Georgescu în toți acești ani a lucrat în biroul de la parterul Primăriei, acolo unde aveau acces toți cetățenii care veneau cu diverse probleme, iar astfel interacțiunea cu primarul a fost mult mai facilă.

Fie zi de weekend, fie în zori de zi sau chiar miezul nopții, primarul Ion Georgescu era aproape non - stop la primărie, în biroul său, acoperit de mormane de acte și proiecte.

Ambiția primarului în toți acești ani a fost ca orice investiție publică care s-a realizat în Mioveni să fie la superlativ.

Totodată, Ion Georgescu a fost și un foarte bun diplomat, dezvoltând numeroase relații de prietenie cu reprezentanți ai comunităților din Franța, Grecia, Moldova, Bulgaria, China și din multe alte țări.

Concret, dacă cineva care a trecut prin Mioveni înainte de 2006 ar reveni acum, în anul de grație 2024, ar avea senzația că a greșit localitatea și că a nimerit într-un oraș din Vest. Pentru că da, de la orașul vetust și amorțit în trecut care era Mioveni, acum s-a transformat într-un oraș modern în toate componentele sale, un oraș ce atrage investiții, un oraș dinamic, un oraș european.

costache georgescu

Iar Ion Georgescu a avut alături în toți acești ani o echipă de profesioniști la Primăria Mioveni. O echipă din care a făcut parte până în 2020 și Aurel Costache, cel care va fi noul primar al orașului Mioveni peste câteva zile, preluând ștafeta de la Ion Georgescu.

Și Ion Georgescu și Aurel Costache s-au completat reciproc. Și asta deoarece Aurel Costache este un exemplu de perseverență și seriozitate, fiind un om cu o vastă experiență administrativă, un om foarte echilibrat, un om care unește, implicat și dedicat în proiectele de dezvoltare pentru Mioveni.

Așadar, orașul Mioveni, în timpul mandatelor primarului Ion Georgescu, a cunoscut o dezvoltare edilitară, industrială și mai ales culturală fără precedent. Dovadă în acest sens fiind activitățile și evenimentele numeroase organizate în oraș, toate acestea făcând orașul Mioveni cunoscut și apreciat atât în țară, cât și peste hotare.

Totodată, orașul Mioveni în perioada sărbătorilor de iarnă a devenit și o atracție turistică datorită iluminatului festiv de aici, unul cu totul deosebit realizat de angajații din cadrul Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL, societate a Consiliului Local, condusă de Nicolae Tudose, un alt profesionist care a făcut parte din echipa primarului Georgescu.

iluminat_mioveni.jpgION-GEORGESCU-NICOLAE_TUDOSE.jpg

Iar zestrea pe care o lasă Ion Georgescu după acest aproape sfert de veac în care a condus orașul Mioveni este una impresionantă. Și începe bineînțeles cu Spitalul Mioveni, primul spital de stat construit în România după 1989, funcțional din toamna anului 2019, asta chiar dacă actul medical de acolo nu este unul pe măsura așteptărilor, direct proporțional cu dotările spitalului, însă nu primarul se ocupă și de actul medical, ci personalul de acolo. Un spital care în momentul când îi treci pragul te face cu adevărat să te simți cetățean european, un spital care se confundă cu un hotel de 5 stele.

spital_mioveni.jpg

Ion Georgescu a avut proiecte constante și pentru educație. A reușit să încheie un parteneriat cu Universitatea Politehnica București, dând astfel posibilitatea tinerilor din oraș să urmeze cursuri de master gratuite chiar la ei acasă, organizate de una dintre cele mai prestigioase universități din țară.

Liceul Teoretic ”Iulia Zamfirescu” este o altă realizare și un liceu ce are performanțe an de an.

Un alt proiect pentru care Ion Georgescu s-a zbătut foarte mult să-l câștige este Centrul de Învățământ Dual ce urmează să fie ridicat la Mioveni, o investiție de peste 22 milioane de euro.

Și tot grație lui Ion Georgescu, orașul are o ultramodernă Sală a Sporturilor, deschisă în septembrie 2021 și care găzduiește constant meciuri internaționale de volei și handbal.

Ion Georgescu s-a zbătut enorm și pentru introducerea alimentării cu gaze la Clucereasa și Făget, proiecte blocate o lungă perioadă din cauza birocrației, deși fondurile erau asigurate. Se ajunsese chiar ca Ion Georgescu să amenințe cu greva foamei dacă ar fi continuat aceste blocaje. Din fericire, cele două proiecte esențiale privind alimentarea cu gaze au devenit realitate.

Și toate acestea deoarece, în anii în care a condus orașul, Ion Georgescu a fost sufletul comunității din Mioveni, iar comunitatea a fost sufletul său.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.