alina

Vineri 4 octombrie, Hotelul Ramada Pitești a găzduit un eveniment extrem de important. Este vorba de lansarea „Ghidului privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”.

La inițiativa ministrei Alina Gorghiu, ministerul Justiţiei a elaborat şi publicat „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”, un set de îndrumări care se adresează în principal victimelor diverselor forme de abuz și care arată unde, cum, când și cui se pot adresa aceste persoane.

Iar evenimentul de la Pitești a fost organizat tot la inițiativa Alinei Gorghiu, care demonstrează încă o dată că este implicată cu fapta în problemele comunității.

Iar în sală au fost prezente peste 400 de persoane, de la femei de afaceri și profesoare până la femei-politician.

”Este un ghid elaborat de Ministerul Jusției cu o echipă de femei din cadrul ministerului. Cred că, cel puțin, odată în viață, fiecare dintre noi a trăit sentimentul de nesiguranță, sentimentul de teamă. Oricine poate fi victima unei hărțuri sau unui act de violență. Ce mă bucură pe mine în schimb este că în ultimul timp am văzut multe victime care și-au făcut curaj. Și-au făcut curaj să vorbească. Multe dintre ele tinere sau foarte tinere. Abuzate, hărțuite, fie în universități, fie în școli, fie la locul de muncă. Din păcate, însă, sunt multe victime care păstrează tăcerea calvarului trăit. Le e teamă, le e rușine, nu le vine să povestească prin ce au trecut, nu cunosc faptul că statul le protejează sau, efectiv, consideră că vina le aparține. Orice victimă trebuie să știe că nu e așa, nu e vina ei și trebuie să știe că statul român are pârghii ca să o protejeze. Ministerul Justiției alocă resurse financiare importante și asigură resursă umană calificată și orice este necesar ca să protejăm aceste victime.

Este nevoie de acest instrument pentru a le spune victimelor că tăcerea nu este o soluție. Când ești victimă, tăcerea nu este o soluție”, a declarat Alina Gorghiu, ministra Justiției.

În Argeș, în primul semestru din acest an erau în lucru 6.500 de dosare privind fapte de violență, dintre care nu mai puțin de 1.700 pentru fapte comise în acest an.

 

 

Olimpia Doru, președinte PIMM Argeș: ”Multe femei se gândesc că mai pot să rabde când ajung acasă”

Olimpia Doru, președinte Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Argeș (PIMM Argeș), a avut un discurs extrem de apreciat în cadrul evenimentului.

”Puține femei din generația mea au avut curaj să spună: ”Stop, eu nu mai accept așa ceva”. Multe femei se gândesc că mai pot să rabde când ajung acasă. Putem să facem multe, trebuie să dăm soluții”, a spus Olimpia Doru, referindu-se la cazurile de violență domestică.

Și tot Olimpia Doru a avut o inițiativă lăudabilă, aceea de a distribui în perioada următoare în unitățile de învățământ din Argeș „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”.

Mai trebuie spus că Olimpia Doru este implicată constant de mulți ani cu fapta în numeroase proiecte de responsabilitate socială.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.