sanatateMinisterul Sănătății a anunțat investiții majore în sistemul sanitar argeșean prin fonduri PNRR în valoare de peste 197 milioane lei.

Conform lui Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în Argeș vor fi mai multe investiții majore în unitățile medicale.

Prima investiție se referă la construcția unui pavilion nou în Pitești dedicat medicinei operaționale politraumă și a unui laborator de radioterapie la Spitalul Județean de Urgență Pitești. O altă investiție importantă prin PNRR va duce la reducerea riscului de infecții nosocomiale în 3 unități spitalicești din județ;

Tot prin PNRR vor fi reabilitate și dotate 3 centre comunitare integrate în Curtea de Argeș și în comunele Merișani și Hârtiești. De asemenea, vor fi dotate cu echipamente două cabinete de planificare familială în Curtea de Argeș și Câmpulung.

Tot în Argeș vor fi modernizate 66 de cabinete de medicină de familie. De asemenea, un alt proiect finanțat prin PNRR va fi ”Modernizarea și dotarea ambulatoriului de specialitate de la Câmpulung”.

”Aceste proiecte arată o dată în plus că sănătatea este o prioritate a Consiliului Județean Argeș și a Guvernului condus de Marcel Ciolacu. Să nu uităm că suntem județul care are în administrare cele mai multe unități spitalicești, în număr de 9 spitale. În ultimii trei ani și jumătate au fost investiți peste 70 de milioane de euro în modernizarea, extinderea și dotarea infrastructurii spitalicești, din fonduri europene, guvernamentale și din bugetul Consiliului Județean Argeș. Continuăm să investim pentru sănătatea argeșenilor!”, spune Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

 

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.