pensie-munca-vechime-e1622097945713.jpgÎn funcție de valoarea pensiei, pensionarii ar putea beneficia de reducerea la jumătate sau chiar eliminarea costurilor legate de obținerea adeverințelor care le dovedesc veniturile lunare din perioada activă, potrivit unui proiect legislativ ce se află în dezbaterea senatorilor.

 

Cu toate că a intrat în vigoare la începutul lunii, noua lege a pensiilor, respectiv Legea 360/2023, se dorește modificată, schimbările propuse acum prin proiectul de lege de la Senat vizând reducerea costurilor legate de obținerea adeverințelor care dovedesc veniturile realizate de-a lungul anilor.

Mai precis, propunerea va da posibilitatea pensionarilor ca, în funcție de nivelul pensiilor, să beneficieze de reducerea la jumătate a costurilor legate de obținerea adeverințelor amintite sau chiar de obținerea lor gratuită.

Concret, pensionarii cu pensii de până la 3.000 de lei vor beneficia de decontarea integrală a costurilor aferente obținerii adeverințelor, iar cei cu pensii cuprinse între 3.001 și 6.000 de lei vor beneficia de decontarea a jumătate din aceste costuri.


Sumele vor fi decontate pensionarilor de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agenția județeană din județul în care își are domiciliul solicitantul.

CONTACT

Despre Noi

Pe site-ul financiarpress.ro veti gasi stiri de ultima ora din domenii de interes public. In fiecare zi va aducem cele mai importante stiri din judetul Arges si nu numai. Va oferim exclusivitati si informatii de cea mai buna calitate si va vom tine la curent cu ceea ce se intampla in domeniul financiar si economic, atat pe plan local cat si national. Lucruri care vor avea impact asupra vietii dumneavoastra vor fi prezentate in mod impartial pentru a intelege si a fi informati asupra masurilor care se iau de catre decidentii politici si veti afla primii evenimentele de interes.